Рівне:

Створення та просування сайтів

Волинь найбільше товарів експортувала до Німеччини

Волинська область 24-травня, 2010, 10:249 Lobanovskiy 1 045
За даними Держмитслужби України, у січні-березні 2010р. експорт товарів у Волинській області становив 85,1 млн. дол., імпорт – 94,3 млн. дол. США, що на 55% і 10% більше, ніж торік. Про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.
Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами із 72 країн світу. Основними ринками збуту товарів є країни Європейського Союзу та СНД. Найбільше товарів експортовано до Німеччини (34%), Російської Федерації (23%), Польщі та Угорщини (по 10%). При цьому обсяги експорту в ці країни збільшилися від 30% до 2,4 рази.
Збільшення відбулося за основними товарними групами, зокрема, тваринницька продукція – у 2,1 рази, електричне устаткування, механічні пристрої, текстильний одяг, меблі (на 68-56%), деревина – на третину. Зокрема, експортовано 1043 т кабельних електричних пристроїв, 1,8 тис. т підшипників, 65,9 тис. т деревини та виробів з неї, 464 т паперових виробів, 1,6 тис .т патоки, майже 2 тис. т різних видів сирів, 1 тис. т ягід та фруктів, 817 т харчосмакової продукції, 286 т шоколадних виробів, 97 т горіхів.
У загальному обсязі імпорту найбільші надходження здійснювались з Польщі, Німеччини, Білорусі, Російської Федерації (22-5%). Серед товарів, одержаних з-за кордону, збільшилося надходження транспортних засобів та їх частин (у 3 рази), текстилю (у 2,1 рази), електричних пристроїв (на 76%), полімерних матеріалів (на 65%). За три місяці одержано 1 тис. т електричної апаратури, кабелів, проводів, 3,7 тис. т полімерної сировини, 1685 вантажних автомобілів, 9,1 тис. т нафтопродуктів, 13,4 тис. т деревини та виробів з неї, 12,7 тис. т фруктів та овочів, 3,6 млн. курчат, 3,2 млн. шт. яєць.
Експорт послуг становив 3,2 млн. дол. США, що майже на чверть менше, ніж торік, імпорт – 2,3 млн. дол. і скоротився у двічі. Слід зазначити, що країни Європейського союзу забезпечили 90% як експорту так і імпорту послуг, країни СНД відповідно по 6%.
Найбільше послуг надано партнерам Німеччини, Польщі, Чеської Республіки, Італії, Швеції, Литви, Австрії, Російської Федерації, одержано – з Польщі, Австрії, Німеччини, Італії, Словаччини, Швеції, Естонії. Серед експортованих послуг переважали послуги пов’язані з обробною промисловістю, автодорожнім транспортом, фінансовою діяльністю. Структуру імпорту визначили послуги транспорту та зв’язку, операції з нерухомістю та послуги юридичним особам, готелів і ресторанів, фінансовою діяльністю.

Волинська правда
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору