Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівняни затягнули Україну в ЄС

Головна 27-травня, 2010, 11:199 prov 1 809
Рівняни затягнули  Україну в ЄС


У Рівному відсвяткували День Європи. Впродовж декількох годин на центральному майдані міста відбувалися різноманітні дійства, присвячені цьому. Це і Євро-карнавал, і боді-арт по-європейськи, була тут стіна правди „Україна – ЄС: за і проти”, також рівняни перетягували канат під символічною назвою “Вступ України в ЄС”, брали участь у конкурсі малюнку на асфальті, могли переглянути фотовиставку, а також взяти участь в розіграші лотереї та продегустувати кондитерські вироби.
Свято організували для того, щоб підвищити рівень знань про Європу, а також про процес інтеграції України в ЄС. Власне, на це й були спрямовані різноманітні заходи.
- Учасниками святкування стали всі бажаючі, зацікавлені в даній тематиці та люди, які просто проходили центром міста, – розповідає Тарас Гаюн, голова Рівненської обласної молодіжної громадської організації «Євроклуб». - Як і кожного року, найбільш чисельною групою учасників свята стали члени шкільних Євроклубів Рівного та області. І хоча офіційно в країнах ЄС День Європи припадає на 9 травня, в Україні його офіційно відзначають трохи пізніше - 15 травня. У Рівному таке свято організовують четвертий рік поспіль, традиційно в другій половині травня. Проводився воно в рамках проекту «Крок до Європи - 2» за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження» і відділу міжнародних відносин та євроінтеграції облдержадміністрації.
Стартувало святкування Євро-карнавалом. Місцем для проведення дійства обрали алею ім. В. Чайки. Участь в параді взяв духовий оркестр із 70 чоловік, а також студенти Рівненських ВНЗ. Після цього розпочалося офіційне відкриття свята, на яке завітали заступник міського голови Галина Кульчицька та начальник відділу міжнародного співробітництва та Європейської інтеграції облдержадміністрації Олександр Муран.
Гості активно брали участь у різноманітних заходах. Зокрема, у фото-полюванні, де учасники, озброєні фотоапаратом чи мобільним телефоном з камерою, бігали по місту протягом 2 годин, а кожні 20 хвилин їм приходили завдання у вигляді смс-повідомлень, де організатори вказували, що ж потрібно сфотографувати. Журі обирало найкращі роботи та відповідно нагородило авторів цих світлин призами. Також відбулося розважальне перетягування канату «Вступ України в ЄС». По один бік стояли ті, хто виступав за вступ України в ЄС, по інший їхні опоненти. В результаті гри прихильники вступу все таки затягнули Україну в ЄС. Також на майдані Незалежності було встановлено стіну правди “Україна – ЄС: за і проти”. Кожен міг взяти маркер і написати свою думку стосовно даної теми. Слід зазначити, що під кінець заходу на тканині розміром 1,5 на 3 метри вже не було місця для написів.
Окремо для малечі організували конкурс малюнку на асфальті “Земля моєї мрії” та цирковий супровід, під час якого клоуни розважали дітей різними конкурсами.
Свою майстерність на заході продемонстрували і рівненські велотріалісти, запрошуючи до екстрим-шоу і глядачів, найсміливіші навіть погодилися лягти під велосипед. А приїзд байкерів на ексклюзивних мотоциклах із сусідніх країн привернув багато уваги і викликав захоплення. Окрім того, протягом святкування відбувалися й інші заходи, які мали як розважальний, так і пізнавальний характер.
Закінчилося дійство нагородженням учасників конкурсів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору