Рівне:

Створення та просування сайтів

Органи прокуратури Рівненщини вживають цивільно-правові заходи до стягнення боргів за спожиту теплову енергію

Рівненська область 28-травня, 2010, 08:269 Lobanovskiy 1 434
Останнім часом в області набули неабиякої гостроти питання розрахунків за спожиту теплову енергію. Перевірки, проведені органами прокуратури Рівненщини засвідчили, що окремі суб`єкти господарювання, умисно не проводять вказаних розрахунків, маючи реальну можливість оплатити вартість спожитої теплоенергії та гарячу воду.
Так встановлено, що Кузнецовське міське комунальне підприємство всупереч умовам договору не перерахувало на банківський рахунок ВП «Рівненська АЕС» кошти за спожите тепло, чим завдано збитків державному підприємству (ВП «РАЕС» є відокремленим підрозділом державного підприємства НАЕК «Енергоатом»). У свою чергу такі порушення тягнуть за собою несвоєчасне перерахування з боку державного підприємства ДП НАЕК «Енергоатом» податків та інших обов’язкових платежів до державного бюджету, проблеми в забезпеченні виробництва обладнанням і ремонтними матеріалами, що підриває надійну роботу і цілісність енергосистеми України.
Тому це дало підстави органам прокуратури Рівненщини звернутися до суду із позовною заявою про захист інтересів держави.
Господарським судом Рівненської області позовні вимоги прокуратури задоволено та стягнуто із Кузнецовського міського комунального підприємства заборгованість за надані послуги за поставку теплової енергії та гарячої води на загальну суму майже 1 мільйон гривень.
Варто зазначити, що у цьому році за позовами органів прокуратури Рівненської області стягнуто 2,8 мільйонів гривень збитків, завданих паливно-енергетичному комплексу.

Прес-служба прокуратури Рівненської області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору