Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині відбулися обласні збір-змагання Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки»

Житомирська область 28-травня, 2010, 08:319 Lobanovskiy 1 151
З метою популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей і молоді, підвищення рівня їхньої практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, на мальовничих берегах річки Тетерів у с. Денеші, що на Житомирщині, відбулися обласні збір-змагання Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки». «Це справжня школа життя, де молодь набуває та закріплює практичні знання з правил безпеки життєдіяльності», - так охарактеризував на урочистому відкритті захід начальник Головного облуправління МНС генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Нікітчук.

Упродовж 3-х днів школярі з різних районів області не лише жили на лоні природи як справжні туристи, але й випробовували себе в різних конкурсах і естафетах. Після офіційного відкриття змагань на учасників чекали перші випробування, такі як знання місцевості та вміння орієнтуватися на ній, майстерність користування приладом вимірювання радіації і спритність в одяганні захисних костюмів.

Другого дня командам довелося реалізовувати здобуті вміння і навички не тільки по лінії МНС, а й медицини та ДАІ. Неймовірних зусиль командам коштувала участь у пожежній естафеті, яка складалася з кількох етапів. Перший – повідомлення до оперативно-диспетчерської служби «101» про умовну пожежу. При цьому учасник, як правило це були дівчата, повинен сказати: що горить, назвати адресу, за якою виявлено загорання, наявність людей у будинку, хто повідомив та з якого номеру телефону. Наступні етапи естафети вимагали неабияких фізичних навантажень, тому в них брали участь тільки хлопці. Вони долали перешкоду, «стіну», на швидкість на бігу розмотували та з’єднували пожежні рукави. І вже на останньому етапі учасник, екіпірований у справжній бойовий одяг рятувальників, біг до протвиню, в якому палало полум’я, та гасив його за допомогою вогнегасника. Після чого діти перейшли до наступної дистанції «Рятувальні роботи на воді», де за допомогою «кінця Александрова» вони рятували умовного потопаючого. До речі, цей етап цього року організатори вперше влаштували для учасників.

Умовні екстремальні ситуації вимагали від учасників зібраності, знань, швидкої реакції і відповідної фізичної підготовки. Третій – завершальний день – діти демонстрували свої знання з туристичної справи. Учасникам довелося переправлятися з однієї сторони яру на другий за допомогою навісної переправи.

Загалом, чимало важких і складних випробувань техногенного та природного характеру долали юні рятувальники, аби дійти до фіналу. При цьому вони виявили професійні навички, фізичну витримку та різноманітні знання з основ безпеки життєдіяльності. Усі ці якості найкраще продемонстрували команди, які посіли призові місця. Третє місце вибороли школярі Романівського району, на другому – Черняхівський район. Переможцями обласного етапу Всеукраїнського громадського руху «Школа безпеки» стала команда з міста Чудніва. Саме вони будуть представляти Житомирщину на міжнародних змаганнях, що пройдуть в Івано-Франківську.

Центр зв’язків з громадськістю ГУМНС у Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору