Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині розпочалась операція „Мак-2010”

Волинська область 31-травня, 2010, 10:349 Lobanovskiy 1 420
З початком весняного періоду на території Волинської області проводиться профілактична операція „Мак-2010”. Правоохоронці звертають увагу жителів на цей захід, адже його метою є, перш за все, профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення посівів снотворного маку чи конопель, а також запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування.

Аналіз роботи минулих років щодо протидії витоку з легальних посівів маку та конопель, наркосировини рослинного походження показав неабиякі результати. Так, у 2009 році за час операції виявлено 194 факти незаконних посівів маку, крім цього знищено 229856 шт. нарковмісних рослин. За виявленими фактами порушено 128 кримінальних справ за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку та конопель), що передбачає обмеження волі строком до трьох років, а також складено 47 адмінпротоколів.

Правоохоронці звертаються до всіх жителів Волинської області з проханням дотримуватися норм встановленого законодавства відносно насаджень маку. Нагадаємо, що Згідно зі ст. 106-2 КУпАП незаконні посів або вирощування снотворного маку чи конопель тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до вісімдесяти восьми неоподатковуваних мінімумів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 310 КК України).

Крім того, згідно з внесеними змінами до Законодавства, кримінальна відповідальність за незаконний посів маку вам забезпечена, якщо правоохоронці виявлять на вашій присадибній ділянці більше ста кущів маку, якщо ж до ста – вам „світить” адмінпротокол та відповідне покарання.

Фактично виявленням незаконних посівів маку на місці займаються дільничні інспектори та працівники підрозділів по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області. Як розповідає заступник начальника УГБ - начальник ВДІМ УГБ УМВС України у Волинській області полковник міліції Олександр Мєдвєдєв, до даної операції залучені без винятку всі дільничні, які в обов’язковому порядку проводять профілактично-роз'яснювальну роботу серед населення.

Працівники ж відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків вкотре акцентують увагу громадян на згубному впливі наркотиків на людське життя. Адже наркоманія – це важка хвороба психіки і всього організму, яка без лікування веде до деградації особистості. На олтар наркоманії в жертву приносяться власне здоров’я, здоров’я дітей, щастя близьких, це завдає шкоди оточенню і всьому суспільству. Прийомом наркотиків людина прирікає себе на повільне самогубство. Кінець наркомана завжди трагедія людського життя. Тож лише спільними зусиллями ми зможемо подолати цю біду та вберегти можливих жертв від цього горя.


Юлія Сіліч, ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору