Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині рятувальники МНС напередодні Міжнародного дня захисту дітей побували в гостях у своїх підшефних

Івано-Франківська область 01-чер, 2010, 10:529 Lobanovskiy 1 248
Пожежники-рятувальники щодень на власному досвіді, виконуючи непрості бойові завдання, переконуються, якою інколи хисткою і тонкою є межа, що розділяє життя і смерть. Саме цей досвід дає їм можливість цінувати життя у всіх його проявах, ставитися до нього трепетно й відповідально, особливо, коли йдеться про дітей. І без сумніву, що мужність та самовідданість їхньої професії тісно пов’язані з благородством і милосердям, добротою і людяністю, які повністю проявляються у благодійних акціях опіки над підшефними дитячими закладами, яких у рятувальників Івано-Франківщини, згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, є три. Так, напередодні Міжнародного дня захисту дітей працівники МНС завітали в гості до вихованців Коломийського дитячого будинку-інтернату. Начальник Головного облуправління МНС Володимир Чернецький, разом з місцевими рятувальниками, ознайомилися з умовами, в яких проживають діти, а найголовніше, познайомилися зі своїми підшефними – дітьми непростої долі, чиє дитинство затьмарене вродженими вадами. Як годиться, рятувальники до дітей приїхали з подарунками, а вихованці інтернату, можливо, вперше в житті бачили представників цієї мужньої професії, продемонстрували їм свої саморобні, зроблені від щирого серця, вироби та, на знак подяки, заспівали пісню. Директор Коломийського дитячого будинку-інтернату Марія Денис, яка з любов’ю та турботою опікується дітьми і стала мамою для кожного з них, була дуже рада гостям із МНС. Підшефними у рятувальників є і вихованці Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, мешканці Івано-Франківщини та сусідніх областей, діти з багатодітних та проблемних сімей. Цей інтернат упродовж навчального року дев’яносто трьом своїм вихованцям стає рідною і затишною домівкою.
Зовсім нещодавно головний рятувальник області особисто побував у школі-інтернаті, поспілкувався з педагогічним колективом, щоб визначити для себе пріоритети подальшої співпраці з підшефним закладом, а вихованцям інтернату – учням молодших класів – Володимир Чернецький подарував пізнавальну і корисну для дітей літературу з тематики безпеки життєдіяльності – книги «Бережи себе, малюк». У день Свята останнього дзвоника для вихованців школи-інтернату рятувальники провели День безпеки життєдіяльності. Фахівці МНС навчали дітей правилам безпеки життєдіяльності під час літніх канікул. Юні вихованці мали змогу не тільки ознайомитися з технікою та спорядженням яремчанського пожежно-рятувального підрозділу, побачити умовне гасіння пожежі, а й позмагатися зі своїми однолітками, взявши участь у конкурсі одягання на швидкість бойового одягу пожежника-рятувальника. Радість та захоплення дітей годі описати й словами, до того ж усі учасники отримали у подарунок солодкі призи. Не відставали від своїх вихованців і їхні педагоги-наставники: дорослі чоловіки не змогли встояти перед спокусою на мить самим відчути себе професійними рятувальниками: конкурс на швидкість одягання бойового одягу за їх участю викликав шквал позитивних емоцій у дітей. Також учасники заходу мали змогу побачити, як правильно погасити пожежу з допомогою вогнегасника і спробувати це зробити самотужки. Цього дня діти мали нагоду дізнатися про різноманітні напрямки діяльності рятувальної служби: спорядження демонстрував представник піротехнічної служби ГУ МНС в області та застерігав дітей бути обережними у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. З неабиякою цікавістю діти слухали розповідь про правила поведінки на воді фахівців водолазної служби, оглядали та приміряли їх спорядження. Про небезпеки, які підстерігають дітей у лісі влітку їм розповіли гірські рятувальники, наголосивши, що приємна прогулянка лісом за грибами чи ягодами раптово може перетворитися на біду, якщо не дотримуватися елементарних, але таких потрібних правил. Також серед дітей було багато бажаючих узяти участь у творчому конкурсі малюнку «МНС очима дітей», у якому діти мали можливість виразити свої враження від всього почутого та побаченого під час зустрічі з рятувальниками.
Звертаючись до підшефних, начальник Головного облуправління МНС Володимир Чернецький привітав педагогів та школярів з успішним завершенням навчального року та наголосив дітям на необхідності дотримання правил безпеки під час літніх канікул. Особливої урочистості зустрічі надало і вручення Володимиром Володимировичем відмінникам навчання пам’ятних подарунків та солодощів. Були відзначені і старання юних художників, які за свою працю також отримали подарунки. Привезли рятувальники для вихованців школи-інтернату і багато інших потрібних речей – солодощі, медикаменти, спортивний інвентар, канцтовари. Як зазначив начальник Головного управління МНС в області Володимир Чернецький, така плідна співпраця рятувальників та педагогів буде тільки на користь вихованцям, щоб зробити їх життя щасливішим та безпечнішим. А директор школи-інтернату Степан Северилов, у свою чергу, відзначив важливість подібних заходів та висловив слова подяки.

Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору