Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині попереджено незаконне заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах

Рівненська область 03-чер, 2010, 09:029 Lobanovskiy 1 161
Прокуратурою Рівненської області у березні цього року виявлено факт спроби керівника одного із рівненських товариств з обмеженою відповідальністю заволодіти бюджетними коштами у великих розмірах.
Встановлено, що керівник товариства в порушення вимог Закону України “Про податок на додану вартість» завищив суму бюджетного відшкодування за вересень 2009 року на 76 тисяч гривень, достовірно знаючи про відсутність для цього законних підстав. Адже закон передбачає можливість заявити ПДВ до відшкодування у разі, якщо суб’єкт господарської діяльності упродовж 12 місяців перебував на податковому обліку та здійснював господарські операції. Вказані обставини були відсутні, а тому в результаті своєчасно проведених правоохоронними органами перевірок привласнити державні кошти не вдалося.
За фактом замаху на заволодіння керівником товариства бюджетними коштами у великих розмірах прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 статті 15, ч.4 статті 191 Кримінального кодексу України.
На даний час у кримінальній справі затверджено обвинувальний висновок та її скеровано до суду для розгляду по суті.
Кримінальна відповідальність за вчинення цього злочину передбачена у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору