Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному цигарки обмінювали на цукерки

Актуально 03-чер, 2010, 12:269 prov 1 143
У Рівному цигарки обмінювали на цукерки


Антитютюновий парад під гаслом «Ми - за Рівне без тютюнового диму!» відбувся у Рівному. Приурочений він був до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням.
Як повідомив представник громадянської мережі “Опора” Андрій Токарський, парад розпочався біля Органного залу. Саме звідти учасники у протигазах та респіраторах почали ходу центральною вулицею до майдану Незалежності. Демонстранти робили декілька зупинок, зокрема, біля колони Божої Матері, де відбувся молебень за порятунок курців та їхню відмову від згубної звички.
- На майдані Незалежності відбувся імпровізований мітинг, під час якого вкотре наголошували на шкідливості тютюнопаління, – зазначає Андрій Токарський. – Також було озвучено статистику смертей у світі, викликану цією згубною звичкою. Окрім того, в рамках антитюиюнового параду учасники ходи провели тематичний флеш-моб, під час якого продемонстрували, як цигарка вбиває людину.Закінчився захід в парку ім. Шевченка
Також під час антитютюнової ходи її учасники пропонували перехожим обміняти цигарку на цукерку і тим самим зробити крок до здорового способу життя. Люди у масках, респіраторах, та протигазах йшли містом та роздавали інформаційні листівки про шкідливість тютюнопаління.
Таким чином, беручи участь в акції, молодь продемонструвала свою активну позицію та висловила своє занепокоєння цією проблемою у власному місті.
Участь у параді взяли антитютюнова коаліція «Ми за Рівне без тютюнового диму!», громадянська мережа “Опора”, фундація регіональних ініціатив, рух «Твереза Україна», ініціативна група «Альтернатива», ММО «Станиця Рівне Пласту – НСОУ», гарцерство польське в Західних регіонах України, РММГО «Новий Рівень», Рівненське православне молодіжне Свято-Софіївське братство, Рівненський рух «За життя!», громадська ініціатива «СТОП». Організатором заходу була Громадянська мережа “Опора”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору