Рівне:

Створення та просування сайтів

На гостини у музей

Актуально 03-чер, 2010, 12:279 prov 1 157
На гостини у музей


Майже дві сотні майстрів декоративно-ужиткового мистецтва з різних регіонів України приїхали у Рівне. Їх зібрало традиційне фольклорно-етнографічне свято “Музейні гостини”, що відбувалося вже увісімнадцяте.
Розмаїття виробів із дерева й лози, глини й соломи, шкіри й бісеру, обереги й картини, народні іграшки, сорочки-вишиванки із серпанку, створені за давньою поліською технікою - усе це могли побачити відвідувачі гостин. Уперше на музейному подвір’ї з’явився ткацький верстат. Для майстрині зі Степаня він дістався у спадок від матері. За ним жінка тче вже шість десятиліть.
Організатори відзначають – з року в рік приїздять все молодші майстри. До того ж, умільці, які вже бували на гостинах, розповідають про це й іншим, які теж стають гостями свята. Цьогоріч рівняни могли побачити почерк народних умільців з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, та Житомирської областей, а також із Києва. Були й місцеві талановиті майстри.
Серед тих, хто традиційно представляє свої роботи на музейному святі, була й Ольга Нечаєва. Жінка працює в техніці макраме. З вузликів вона плете квіти. Були на святі й писанкарки. До уваги рівнян представили й авторські керамічні писанки. Та чи не найпопулярнішими на святі були вишиванки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору