Рівне:

Створення та просування сайтів

Як вирощувати «енергетичні верби» вчитимуться на Івано-Франківщині

Івано-Франківська область / Рівненська область 07-чер, 2010, 10:569 Lobanovskiy 1 301
Куди делегація від Рівненщини на чолі з керівником групи радників облдержадміністрації Олександром Чуприною їде вже завтра. У складі делегації також голови Дубровицької, Рокитнівської, Сарненської і Володимирецької райдержадміністрацій та науковці. Поїздка відбудеться за дорученням голови облдержадміністрації Василя Берташа.
Користь від «енергетичної верби» очевидна, вона слугує сировиною для виготовлення пеллет, які замінюють вугільне паливо. Завдяки високій теплотворній здатності таке дерево може конкурувати з іншими видами палива: газом, соломою, торфом.
Назва «енергетична верба» включає в себе цілу родину швидкоростучих верб. За 3-4 роки дерево виростає 5-6 метрів заввишки. Великий досвід використання «зеленої»енергетики мають Норвегія, Данія, Німеччина, Польща. Найкращі результати має Швеція, де плантації такої верби займають понад 20 тисяч гектарів. В Україні закладають лише перші плантації енергетичного гаю: на Волині вже мають плантацію 25 гектарів, у Львівській області цього року планують засадити вербою майже 100 гектарів.

Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору