Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині рятувальники МНС удосконалювали навички ліквідації надзвичайних ситуацій

Тернопільська область 08-чер, 2010, 08:539 Lobanovskiy 988
З 1 по 3 червня на Тернопільщині відбулися командно-штабні навчання органів управління Тернопільської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. У рамках навчань сили цивільного захисту області тренувалися протидіяти надзвичайним ситуаціям техногенного та природного характеру. Серед основних етапів – реагування та ліквідація наслідків буревію, аварії на хлораторній водонасосній станції, прориву дамби водосховища, дорожньо-транспортної пригоди з масовим травмуванням людей, пожежі у лісосмузі тощо.
Протягом трьох днів відповідальні за стан цивільного захисту області посадовці та керівники оперативних служб демонстрували теоретичну і практичну підготовку до реагування в умовах надзвичайних ситуацій, доповідали про наявні ресурси та першочергові заходи підпорядкованих структурних підрозділів у разі стихійних лих, аварій, пожеж, підтоплень. Мобілізовано районні та обласну комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, районні евакуаційні комісії, відбувалися селекторні наради з керівниками районів тощо.
Один із практичних етапів навчань пройшов першого червня на території водонасосної станції № 4 КП «Тернопільводоканал». Згідно з тактичним задумом, унаслідок буревію, який пройшов територією Тернопільської області, стався обвал будівельних конструкцій приміщення складу для зберігання ємностей з рідким хлором. Рятувальники за допомогою спеціальної техніки здійснили розвідку осередку аварії, провели пошуково-рятувальні роботи та винесли з небезпечної зони потерпілих. Паралельно новоприбулі відділення розгорнули магістральні лінії та організували осадження хмари хлору.
Поряд із запланованими етапами підрозділи МНС та оперативні служби області отримали додаткові ввідні. Так, у ніч з вівторка на середу рятувальники МНС, медики, працівники служби газу, електромереж та правоохоронці були мобілізовані за сигналом «Тривога!» для ліквідації умовної надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухом газу у житловій багатоповерхівці.
Під час останнього, третього, дня навчань поблизу навчально-оздоровчого комплексу медуніверситету «Червона калина», було проведено ще три практичних етапи. У рамках першого бійці спецпідрозділу «Беркут» провели антитерористичну операцію зі знешкодженням вибухонебезпечного приладу. Згодом рятувальники МНС спільно з лісниками та піротехніками боролися з лісовою пожежею. Під час третього етапу бійці МНС, медики та правоохоронці ліквідували наслідки масштабної дорожньо-транспортної пригоди з багатьма потерпілими. У навчаннях відпрацьовано розгортання сил та засобів, організація гасіння пожеж лісосмуги та автоцистерни з пальним, рятування та надання медичної та психологічної допомоги потерпілим. У практичних заходах усі оперативні служби показали надзвичайно високий рівень взаємодії, що дозволило безпомилково виконати всі заплановані заходи.
Навчання проходили під керівництвом першого заступника Міністра Володимира Антонця, а на місці стежив за перебігом відпрацювань директор Департаменту цивільного захисту генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук. У навчаннях взяли участь Голова Тернопільської облдержадміністрації – начальник цивільного захисту області Ярослав Сухий, голова облради Олексій Кайда, перший заступник голови облдержадміністрації – голова обласної комісії ТЕБ та НC Андрій Фліссак, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Орест Сінгалевич, керівний склад Головного облуправління та райвідділів МНС на чолі з начальником Євгеном Лукавим, представники місцевої влади, СБУ, правоохоронних органів, медики, синоптики. Всього за три дні навчань у заходах взяли участь близько 2,5 тисяч осіб. Відпрацьовано 8 сценаріїв виникнення надзвичайних ситуацій.
Підбиваючи підсумки триденних навчань керівництво МНС позитивно оцінило рівень підготовки служб системи цивільного захисту області.

Центр пропаганди ГУМНС у Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору