Рівне:

Створення та просування сайтів

Виручає доглянутий холодильник

Порадниця 28-чер, 2007, 19:349 prov 1 743
Морозильна камера холодильника перестає утворювати «шубу», або обростає нею мінімально, якщо після розморожування її стінки протерти шматочком льоду з суміші води і гліцерину, взятих порівну.

Холодильник не повинен бути відчиненим довго. Коли берете з нього продукти, тепле повітря, потрапляючи в камеру, спричиняє швидке намерзання. Недопустимо ставити до нього страви не охолоджені до кімнатної температури.

Для надійного підтримання належної температури в холодильнику важливо, де він стоїть. Якщо в кухні, освітленій вдень сонцем, то слід подбати, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені.

В інструкції до холодильника будь-якої конструкції вказано, де і які саме продукти розміщувати. Однак нагадаємо: ті, що потребують нижчої температури — під морозильною камерою, фрукти й овочі — внизу.

Зелень, овочі, фрукти перед тим, як класти в холодильник, краще не мити, особливо, якщо вони мають зберігатися протягом тривалого часу. Добре почуватимуть себе ці продукти в поліетиленових пакетах або в закритому посуді.

Копчену рибу, ковбасу, гострі соуси вміщують у холодильник старанно закритими, щоб решта продуктів не ввібрала їх запах.

Не можна ставити в холодильник відкритим посуд. Не повинно бути в ньому й ніяких паперових пакунків, бо крізь папір волога з продуктів випаровується і осідає на стінках.

Важливо нагадати й таке: в холодильнику продукти можуть зіпсуватись, якщо не дотримуватись терміну їх зберігання. Молоко, вершки, сметану, сир зберігають 1-2 доби, яйця — 2-3 тижні, заморожені м’ясо і рибу — не довше 10 днів.

Щоб уникнути неприємного запаху у камері холодильника, в нього кладуть скоринку житнього хліба або розрізану цибулю.

Після розморожування холодильника (як часто це робити — залежить від умілого користування) його миють теплою водою з содою (одна ложка на літр води), протирають сухою полотниною. Забруднені полички виймають і замочують у мильному розчині з додаванням нашатирю.

Під час розморожування не можна силоміць відламувати кригу — так дуже легко вивести холодильник з ладу.

За потреби надовго залишити домівку холодильник рекомендується розморозити, вимкнути й залишити з відчиненими дверцятами, щоб провітрювався.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору