Рівне:

Створення та просування сайтів

Львів святкуватиме День медичного працівника «Днями медицини»

Львівська область 08-чер, 2010, 09:179 Lobanovskiy 999
20 червня усі медичні працівники відзначають своє професійне свято. Ця дата умовна і пов'язана з днем пам'яті, який припадає на середину червня, преподобного Агапіта Печерського – покровителя медиків, видатного лікаря Київської Русі, мощі якого упродовж 9 сторіч спочивають у печерах Київо-Печерської Лаври.

День медичного працівника – це свято для тисяч професіоналів, які готові повсякчасно прийти нам на допомогу. У Львові це свято для 13 тисяч осіб, які працюють у 23 закладах охорони здоров'я, серед них 3 337 лікарів, 5 456 медичних сестер та 4 212 осіб молодшого та іншого персоналу.

«Ми реалісти і усвідомлюємо, що треба докласти ще неабияких зусиль, щоб досягнути результату, коли ми по праву пишатимемося званням медичного працівника і не будемо соромитися ні умов, у яких доводиться сьогодні працювати, ні заробітних плат, які принижують людську гідність, ні того, що змушені випрошувати увагу до себе і людей, котрих покликані рятувати», - каже начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

За останні 3 роки на медикаменти та перев'язувальні матеріали було виділено 45 млн 519,73 тис. грн, на продукти харчування – 20 млн 114,9 тис. грн, на придбання обладнання і предметів довгострокового користування – 37 млн 747,2 тис. грн. На капітальний ремонт та реконструкцію закладів охорони здоров'я із всіх джерел міського бюджету Львова було виділено 45 млн 784,2 тис. грн.
З нагоди Дня медичного працівника з 7 по 11 червня у Львові відбуватимуться «Дні медицини» під гаслом «Здоров’я нації - багатство держави».

Дні медичного працівника відбуватимуться:

7 червня - в комунальній 2 міській поліклініці,
8 червня – в комунальній 4 міській поліклініці,
10 червня – в комунальній 5 міській клінічній поліклініці,
11 червня – в 2-му поліклінічному відділенні комунальної 1 міської клінічної лікарні.

На прилеглій території цих медичних закладів з 12.00 до 18.00 будуть розгорнуті «медичні містечка», у складі яких будуть пункти вимірювання артеріального тиску, визначення рівня глікемії, вимірювання антропометричних даних, визначення гостроти зору, консультування населення з питань профілактики, діагностики захворювань та пропаганди здорового способу життя, пересувний флюорограф, 2 машин санітарного автотранспорту для проведення ЕКГ обстеження, мобільна амбулаторія для проходження тесту на ВІЛ/СНІД та пункти невідкладної медичної допомоги у місцях проведення заходів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору