Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗНО на Рівненщині проходить без суттєвих порушень

Головна 10-чер, 2010, 13:499 prov 1 220
ЗНО на Рівненщині   проходить без   суттєвих порушень


Зовнішнє незалежне оцінювання за новими правилами розпочалося в Україні. Наразі охочі вступити до ВНЗ вже склали тести з української мови та літератури, а також з іноземної мови. Проходить зовнішнє незалежне оцінювання 2010 року на Рівненщині під наглядом Громадянської мережі “Опора” та РОГО “Комітет виборців України”.
Як повідомив представник громадянської мережі “Опора” Андрій Токарський, моніторинг охопить 12 сесій, під час яких абітурієнти складатимуть тестування з 8 предметів.
— Вже закінчилось тестування з української мови та літератури і з іноземної мови, – розповідає Андрій Токарський. - Громадські спостерігачі контролювали 40% пунктів тестування в Рівненській області. Явка учасників в регіоні становила – 90,2%. Тестування з української мови та літератури відбулося без суттєвих порушень. Проте спостерігачі зафіксували, що не всі випусники мали при собі необхідні документи, щоб зайти на пункт тестування. Такі випадки траплялися в Рівному та в Кузнецовську.

Також у Рівному на одному з пунктів тестування учасники об 11.05 були ще в коридорі, а згідно з інструкцією об 11 годині двері у кабінет повинні бути вже зачиненими. Один із випускників намагався скористатися телефоном, вийшовши з аудиторії. Однак спостерігач зауважив це. Один з учнів заповнював бланк відповідей не чорним чорнилом, а синім, що теж не відповідає вимогам. Були випадки у Рівному та Кузнецовську, коли інструктори помилялися при наклеювані штрих-кодів на бланки. Це також могло призвести до плутанини при оголошені результатів. На пункті тестування, що знаходиться в одному з корпусів НУВГП, інструктор заснув, але за декілька хвилин прокинувся. А в Кузнецовську некомпетентність відповідальних за пункт тестування призвела до помилки при заповнені протоколу про завершення процедури тестування. Траплялися випадки, коли чергові не завжди проводили учасників до виходу та до туалету, вони голосно розмовляли у коридорі, заважаючи іншим. Не було оголошено про порядок надання заяв щодо порушення умов проходження ЗНО. Також є зауваження щодо відсутністі в аудиторіях годинників. Учасникам тестування заважали й учні, які на цей момент перебували у пришкільних таборах. Вони створювали чимало шуму.
Щодо тестування з “Іноземної мови”, то порушень, що могли б вплинути на його результати, не зафіксовано. Організація ЗНО - на нормальному рівні, проте є незначні зауваження. Загалом, з числа зареєстрованих абітурієнтів з’явилось 90 %. На пункт тестування 2-3 особи не допустили через відсутність необхідних документів (паспорта або сертифіката). На жаль, знову траплялися випадки, коли абітурієнт заповнював роботу синім чорнилом. А комп’ютер це розцінює як помилку. Щодо організації тестування, то є зауваження до чергових, які знову ж таки часто не виконують повною мірою свої обов’язки. Учасники ЗНО блукали по коридорах, а тим часом в аудиторіях ще тривало тестування. Під час проведення ЗНО у школах працювали літні табори. Але цього разу це не стало на заваді для абітурієнтів, адже за увесь період спостереження жодної апеляційної заяви від них не надходило. На окремих пунктах тестування не було всіх вказівників, але це теж не створювало великих проблем, при потребі можна було звернутись до чергового.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору