Рівне:

Створення та просування сайтів

Батьки бояться щеплень

Актуально 10-чер, 2010, 14:119 prov 1 261
Батьки бояться щеплень


Все частіше батьки відмовляються робити щеплення власним дітям. Така тенденція простежується по всій Україні. Тим часом лікарі б’ють на сполох, адже на сьогодні вакцинація залишається засобом боротьби з інфекційними захворюваннями, альтернативи якому немає.
Тим часом на Рівненщині нараховується більше 5 тисяч дітей, батьки яких відмовилися від тих чи інших щеплень.
„На сьогодні області проживає більше 2 тисяч дітей, у яких немає жодного щеплення, - коментує Марія Думановська, заступник начальника охорони здоров’я з питань охорони материнства і дитинства Рівненської ОДА. – Чи не найбільша кількість відмов – у північних районах. Нерідко це відбувається з релігійних міркувань. Однак відповідно до чинного законодавства, дитина без профілактичних щеплень не може відвідувати дошкільний навчальний заклад, школу. У Сарненському районі відкрили початкову школу, де навчалися діти, для яких не робили щеплень, однак на сьогодні вона припинила функціонування”.
Тим часом у рамках тижня імунізації, в місті відбувся семінар „Актуальні питання імунопрофілактики та імунотерапії інфекційних хвороб”, під час якого лекції для місцевих лікарів читали столичні фахівці: головний дитячий імунолог МОЗ України Людмила Чернишова, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О. Богомольця, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з питань дитячих інфекційних захворювань Сергій Крамарєв, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри педіатрії Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика В’ячеслав Бережний.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору