Рівне:

Створення та просування сайтів

Мавпи люблять розглядати відвідувачів зоопарку

Україна і світ 10-чер, 2010, 14:129 prov 1 094
Учені зоопарку “Вікторія” міста Мельбурн встановили, що мавпи люблять розглядати відвідувачів так само, як і людям подобається роздивлятися їх.
Автори дослідження, професор Пол Хемсворт з екологічного факультету університету і його колеги вивчали особливості взаємодії тварин і відвідувачів зоопарку.
Колишні дослідження науковців показували, що велика кількість відвідувачів у зоопарку викликає стрес у тварин, однак інтерпретація цих даних викликала певні труднощі. Тому вчені почали досліджувати відносини відвідувачів зоопарку і орангутангів.
Дослідники провели експеримент з п’ятьма орангутангами в зоопарку Мельбурна, яким була надана можливість ховатися від гостей зоопарку або навпаки, сидіти біля них. “Якби орангутанги відчували стрес від контактів з відвідувачами, то вони більше часу проводили б сховавшись”, - пояснив Хемсворт.
Проте, вчені зробили ще один висновок: мавпи йшли до відчиненого вікна, проводили перед ним значно більше часу, постійно дивилися в нього. Це означає, що люди привертають увагу орангутангів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору