Рівне:

Створення та просування сайтів

Одеса спілкується українською!

Україна і світ 10-чер, 2010, 14:179 prov 1 344
Одеса спілкується українською!


Громадська організація “Одеса спілкується українською!” та активісти інших організацій ініціювали в обласному центрі гуманітарну громадянську акцію з аналогічною назвою. За словами координатора проекту Антона Сокольчука, метою акції є значне збільшення кількості одеситів, які спілкуються державною мовою. Бо не секрет, що україномовних громадян в Одесі більше, ніж намагаються довести представники певних сил.
Однак позиція певних партій і структур у мовному питанні є явно деструктивною, вважає координатор акції. Він нагадав, що навіть облдержадміністрація одноосібним рішенням керівника нещодавно вийшла зі складу засновників єдиної в Одесі україномовної газети “Чорноморські новини”. “За таких умов багато хто, воліючи не виділятися з загальної маси, нерідко переходить на суржик, що в нашому місті вважається російською мовою”, - додав Сокольчук.
Першим етапом акції стало розповсюдження інформації про її проведення в мережі інтернет та друкованих виданнях - від “Чорноморських новин” до офіційного сайту НСЖУ. Також вирішено поширити інформацію про акцію на різних форумах, блогових платформах, на власних сайтах. Втім, зазначають організатори акції, здивувала позиція деяких інтернет-видань, які розмістили і негайно вилучили зі своїх сторінок відповідні матеріали.
На форумах почалося жваве коментування цієї ініціативи. “Одні підтримали її, реакція інших - досить жорстка і груба, включно з нецензурними висловами. Найбільше негативу було від російськомовної аудиторії, причому, навіть не з українських територій. Хоч це не дивно, зважаючи на стійке несприйняття нашими російськими “друзями” всього українського”, - констатував Сокольчук. До поширення інформації відразу приєдналися більш ніж десяток спільнот у різних соціальних мережах.
У планах ГО “Одеса спілкується українською!” - проведення різноманітних флеш-мобів, виставок, інших культурних заходів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору