Рівне:

Створення та просування сайтів

Наслідками чергової негоди на Львівщини стали численні випадки влучання блискавок у різноманітні споруди, замикання електромережі та один летальний випадок

Львівська область 15-чер, 2010, 10:239 Lobanovskiy 1 015
Червоноградська міська лікарня внаслідок поривів вітру позбулась частини даху на площі 20 м2. Ще одному медичному закладу в місті Львові по вул. Дністровській (Чорнобильська лікарня) рятувальники МНС були готові надати допомогу у вигляді додаткового аварійного живлення установи. Через негоду лікарня на певний час залишилась без основного електропостачання і живилася від запасних акумуляторів. Станом на 17 год. 10 хв. енергоживлення лікарні завдяки оперативній спільній роботі ГУ МНС у Львівській обл. та представників енергослужб міста вдалося відновити повністю.
Влучання блискавки в дерев’яну церкву села Матків Сколівського району, що визначена як пам’ятка архітектури національного значення (знаходиться під захистом ЮНЕСКО), спричинило до «нетипового» розвитку подій. У 2009 році ця церква потрапила під дію обласної програми захисту дерев’яних церков. Споруда стала однією з перших чотирьох церков у Львівській області, де змонтували систему автоматичного пожежогасіння. Саме ця система і врятувала цінну архітектурну пам’ятку від знищення вогнем. Це перший випадок, коли храм удалося врятувати у непошкодженому вигляді.
Одночасно у м. Львові спалахнули пожежі у 6-ти квартирах. Дві з них трапилися за адресою вул. Виговського, 89. У квартирах, розташованих поруч, відбулося коротке замикання в телевізорах.
В с. Грушів Дрогобицького району Львівської області від влучання блискавки загинув 19-річний юнак, який випасав худобу.
Окрім того, як зазвичай, стихія спричинила падіння дерев та руйнування дахів. По вул. Стрийська, 111 пошкоджено дах трьохповерхової будівлі фірми «ТБС», а по вул. Хуторівка поривами вітру завдано пошкоджень дахам Школи мистецтв та Центру творчості дітей та юнацтва.
Загалом, для подолання наслідків негоди пожежно-рятувальними підрозділами Головного управління МНС у Львівській області здійснено 23 виїзди на гасіння пожеж, розпиловку дерев та підняття повалених рекламних конструкцій.
Відключень газо- та водопостачання на території області не відбулося, енергопостачання відновлено у повному обсязі.

Центр пропаганди ГУМНС у Львівській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору