Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині міліція задокументувала 11 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом металобрухту

Івано-Франківська область 15-чер, 2010, 10:339 Lobanovskiy 1 178
Міліція Івано-Франківщини продовжує здійснювати оперативно-профілактичні заходи, які спрямовані на наведення порядку у сфері обігу брухту кольорових і чорних металів. За виявленими фактами здійснення операцій з металобрухтом без державної реєстрації або без спеціального дозволу (ліцензії) порушено і розслідується 11 кримінальних справ. У переважній більшості йдеться про незаконну діяльність самовільних пунктів приймання металобрухту. Ці пункти нерідко стають місцем, куди злодії здають викрадені речі з металу непобутового походження. З метою отримання легкого заробітку зловмисники завдають збитків як громадянам, у яких викрадається майно, так і підприємствам, що стають об’єктами вчинення крадіжок. Суб’єкти підприємницької діяльності, які офіційно здійснюють операції з брухтом кольорових та чорних металів попереджені про суворе дотримання умов ліцензії. В іншому разі, тобто у випадках, коли на таких пунктах приймання металобрухту будуть виявлені крадені речі (демонтовані металоконструкції, технологічне обладнання, механізми, кабель непобутового призначення тощо), органи внутрішніх справ ініціюватимуть питання про позбавлення підприємців ліцензії на здійснення операцій з металобрухтом.

Тим часом працівники міліції припиняють роботу нелегальних пунктів. Тільки за останній тиждень таких виявлено три. Зокрема, в Коломиї вирішується питання про порушення кримінальної справи щодо 32-річного місцевого мешканця, який, як встановлено, організував діяльність незаконного пункту приймання металобрухту, здійснюючи операції без державної реєстрації та спеціального дозволу. За аналогічні незаконні операції з брухтом кольорових та чорних металів кримінальна відповідальність очікує на 38-річного жителя Калуша. Міліціонери задокументували факти приймання ним у населення металобрухту в приміщенні гаража.

Нагадуємо, що за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом передбачена кримінальна відповідальність. Організація незаконного пункту приймання, схову або збуту металобрухту може вилитися значним штрафом або громадськими роботами.


Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору