Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині співробітники СБУ викрили конвертаційний центр

Рівненська область 15-чер, 2010, 10:389 Lobanovskiy 1 412
Служба безпеки України викрила міжнародне організоване злочинне угрупування, яке займалося переведенням безготівкових коштів у готівку.
Зловмисники в одному з районних центрів Луганської області створили більше десятка фіктивних комерційних структур, які займалися мінімізацією та ухиленням від сплати податків і незаконним переведенням безготівкових коштів у готівку шляхом проведення безтоварних операцій. Організатори конвертаційного центру знімали готівку з банківських рахунків та передавали разом із фальсифікованими бухгалтерськими документами «замовникам». Комісія за їхні послуги становила 7 % від заявленої суми конвертації.
За попередніми підрахунками, впродовж 200-2010 років спритники перевели до тіньового сектору економіки більше 100 мільйонів гривень.
Серед клієнтів конверт центру – низка великих суб’єктів господарювання Закарпаття, Криму, Луганщини, Хмельниччини та Житомирщини. СБУ порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
В офісах фіктивних фірм вилучено фінансово-бухгалтерську документацію та підроблені печатки підконтрольних підприємств. Нині триває досудове слідство.

Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору