Рівне:

Створення та просування сайтів

Людство загине через 100 років

Україна і світ 24-чер, 2010, 12:369 prov 1 150
Через 100 років - до 2110 - людство повністю зникне з Землі, стверджує відомий австралійський вчений Франк Феннер.
На думку вченого, основну загрозу існуванню людей становить нестримне споживання, різке зростання чисельності населення землі, швидка зміна клімату у зв’язку з глобальним потеплінням.
“Стародавні спільноти людей відрізнялися підвищеною стабільністю, а сьогоднішня глобальна цивілізація - навпаки”, - наводить точку зору вченого лондонська преса.
“Австралійські аборигени довели, що без сучасних досягнень науки вони можуть жити протягом 40 - 50 тисяч років, - пояснює учений. - Однак сьогоднішнє суспільство через свою економічну та соціальну діяльність поставило homo sapience на межу повного зникнення. Промислова революція та індустріалізація породили епоху, вплив якої можна порівняти з наслідками льодовикового періоду або зіткненням Землі з великою кометою”.
Торкаючись причин свого виступу, Феннер зазначив, що не ставить за мету змусити змінити цивілізаційну модель людства, яке продовжує йти шляхом власного біологічного краху, незважаючи на численні попередження.
У 80-ті роки минулого століття Феннер здобув усесвітню популярність за роботи в галузі мікробіології. Він був одним з учених, котрі зупинили епідемію віспи. Зараз науковець також займається проблемами виживання людини як біологічного виду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору