Рівне:

Створення та просування сайтів

Томенко знайшов ще двох номінантів акції «7 чудес України». На Рівненщині

Рівненська область 29-чер, 2010, 10:049 prov 1 437
Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО вважає, що середньовічний Дубенський замок та оборонна споруда «Тараканівський форт» гідні бути серед претендентів на участь в акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».
Як передає кореспондент УНІАН, про це М.ТОМЕНКО заявив журналістам після відвідання міста Дубно на Рівненщині.
За його словами, ці об’єкти ще потребують уваги меценатів і спонсорів для того, щоб стати привабливими для іноземних туристів, особливо це актуально у рамках підготовки України до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як відомо, 2010 рік за ініціативи М.ТОМЕНКА оголошено роком популяризації та збереження українських замків, фортець та палаців. Як пояснив сам ініціатор акції, її основною метою є своєрідна інвентаризація, опис всіх замків, фортець та палаців України, тобто складання своєрідної карти цих історичних пам’яток, а також аналіз стану їх збереженості, розкриття їх історико-культурного потенціалу та встановлення перспектив залучення інвестицій у музейно-екскурсійну, готельну й туристичну сфери.
За словами віце-спікера ВР, кінцевою метою акції стане розробка комплексної стратегії підтримки, реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам’яток за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, а також приватних осіб.
Довідка УНІАН. Акція «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» проходить у три етапи. На першому етапі були зібрані пропозицій щодо її учасників. Під час другого етапу, який нині триває, відбуваються представлення областями своїх номінантів, а напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні – 27 вересня 2010 року - відбудеться визначення 21 фіналіста акції. Останній етап – визначення переможців шляхом експертного та інтернет-голосування – триватиме до грудня 2010 року. В результаті акції будуть обрані 7 чудесних замків, фортець, палаців України і 7 замків, фортець, палаців, які знаходяться під загрозою швидкої руйнації та зникнення.
Повний перелік об’єктів, які претендують на перемогу в акції, можна знайти на офіційному сайті проекту «7 чудес України».



УНІАН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору