Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська прокуратура виявила порушень на 640 тис. грн на реконструкції траси «Київ–Чоп»

Рівненська область 29-чер, 2010, 10:539 Lobanovskiy 1 521
Органами прокуратури Рівненщини спільно із фахівцями контролюючих органів проведено перевірки законності використання бюджетних коштів, виділених на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг області. За їх результатами порушникам законодавства внесено 16 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 12 службових осіб, порушено 3 кримінальні справи.
Проведені перевірки засвідчили, що керівництвом Служби автомобільних доріг в області не належно контролюється виконання договорів на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг загального користування.
Так, в порушення вимог державних будівельних норм службові особи філії «Гощанського райавтодору» безпідставно включили до актів виконаних робіт по поточному ремонту вулиць плату за землю та вартість експлуатації будівельних машин. На усунення виявлених порушень прокурор Гощанського району вніс припис, за результатом його розгляду відшкодовано більше 2 тисяч гривень.
Прокурор м.Кузнецовська виявив, що керівник приватної фірми виконав згідно укладеного з міським комунальним підприємством договору роботи по нанесенню дорожньої розмітки на вулицях міста, натомість за виконання вказаних робіт виплатив заробітну плату найманим працівникам лише частково – у сумі 1340 гривень. Решту коштів на загальну суму більш як 18 тисяч гривень, виділених міським комунальним підприємством для зазначених цілей, привласнив та використав для господарських потреб. За цим фактом прокурор порушив кримінальну справу, розслідування у якій вже завершено та її скеровано до суду.
А також, в ході проведення перевірок виявлено порушення вимог бюджетного законодавства при підготовці дорожнього господарства до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.
Так, службові особи представництва в Україні іноземної компанії та служби автомобільних доріг під час реконструкції траси «Київ-Чоп» внесли в акти виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягу та вартості. В результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 640 тисяч гривень. Рівненський транспортний прокурор порушив кримінальну справу за фактами зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службової підробки. Триває слідство.
Крім того, прокуратура області порушила кримінальну справу щодо службових осіб інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Рівненській області, які, зловживаючи своїм службовим становищем, не забезпечили прийняття рішення стосовно суб’єкта господарської діяльності за порушення державних стандартів, норм і правил при будівництві моста на автодорозі «Київ-Чоп», внаслідок чого до бюджету не надійшло більш як 300 тисяч гривень. У справі проводиться досудове слідство.
Серед інших порушень, що їх виявили працівники прокуратури – незавершений ремонт автодороги на мосту через річку Горинь у с.Вельбівне Острозького району, який розпочався ще в 2007 році, відсутність освітлення небезпечних ділянок концентрації ДТП, не проведення на 154 ділянках робіт по зрізуванню зелених насаджень на нормативну відстань та ін.
У зв’язку з неналежним забезпеченням контролю в сфері убезпечення автомобільних доріг та використання бюджетних коштів, виділених на їх реконструкцію та будівництво, директору «Рівненського облавтодору» внесено подання з вимогою усунути вказані порушення.
Інформацію про стан додержання вимог законодавства, спрямованого на забезпечення безпеки руху на автошляхах області, скеровано голові Рівненської обласної державної адміністрації.

Лариса Ризьо, старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням і застосуванням законів на транспорті.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору