Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура Рівненської області порушила 35 кримінальних справ на захист прав дітей

Рівненська область 29-чер, 2010, 12:399 Lobanovskiy 1 526
Цьогоріч на захист прав дітей міськрайпрокурорами Рівненщини області порушено 35 кримінальних справ, внесено 210 документів прокурорського реагування, за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 320 посадових осіб. За втручання прокурорів поновлено права півтори тисячі дітей.
Останнім часом мають місце випадки застосування батьками насильства по відношенню до своїх чад. Такими методами виховання дорослі намагаються стати «розпорядниками» життя власної дитини. Останні ж в результаті неуважного ставлення залишаються віч- на-віч з приниженням, уявною безвихідністю і нескінченним жалем до себе.
Більшість дітей, що постраждали від жорстокого поводження, пережили психічну травму, у результаті чого вони розвиваються надалі із значними особистісними, емоційними і поведінковими особливостями. А це негативно впливає на їхнє подальше життя. Найпоширеніші наслідки – втеча з дому, втягнення у підліткову злочинність, але найстрашніше – вчинення самогубства. На жаль, ряд таких випадків сталося на Рівненщині і в цьому році. Лише упродовж цього тижня покінчили життя самогубством через повішання два підлітки.
В минулому році працівникам прокуратури Рівненщини довелося рятувати 30 дітей від батьків, які застосовували в сім’ї насильство. У цьому ж році міськрайпрокурори області відносно батьків, які злісно не виконували встановлені законом обов’язки по догляду за дітьми чи жорстоко з ними поводились, порушили 8 кримінальних справ.
Для прикладу, Острозький міжрайонний прокурор порушив кримінальну справу щодо батька, який у стані алкогольного сп’яніння побив у власному помешканні неповнолітню доньку, яка до того ж - інвалід з дитинства. А в Здолбунівському районі прокурор виявив, що такий же «захмелілий» тато вчинив насильство над 6-місячним сином. За цим фактом також порушено кримінальну справу. Хіба не вражають такі ганебні вчинки дорослих?
Але навряд чи це повна картина, це – випадки, про які стало відомо правоохоронцям. У 2010 році дільничні інспектори міліції склали близько 2,5 тисячі адміністративних протоколів про вчинення правопорушень на основі сімейних конфліктів. То ж це є вагомою підставою для того, аби задуматись про наслідки таких сімейних чвар для підлітків, адже негативна інформація сприймається ними особливо, травмує їх психіку.

Ольга Крот, старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх старший радник юстиції
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Александр 30-лип, 13:10

Дети заканчивают жизнь самоубийством необязательно из-за родителей. Есть много причин для такого поведения. Каждый третий из взрослых в детстве думал о смерти. Это самоутверждение в жизни. Жизнь не любит слабаков. Кто-то перешагнул этот порог, кто-то не смог перешагнуть. Это естественный отбор. У меня за всю практику 10 летней работы с детьми было два случая нечеловеческого обращения с детьми. Не надо создавать панику. За своих детей в ответе родители перед богом, и не надо об этом писать. Семья не прикосновенна. Это залог законности. Навязывание чужого мнения создаст обратную реакцию. Люди будут руководствоваться не здравым рассудком, а местью, и тогда не поможет не должность, не звание и т.д. У нас в обществе все спокойно не потому что милиция работает, а по той причине, что нас тысячелетиями учили что правильно и что неправильно. Каждый из нас готов ответить за свой поступок. Поэтому общество не жалует преступников. Если бы не принимались соответственные меры начался бы самосуд. Поэтому государство спасает преступников от людской мести.
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору