Рівне:

Створення та просування сайтів

Права дітей порушують

Кримінал 01-лип, 2010, 11:159 prov 935
Права дітей порушують


Цьогоріч на захист прав дітей міськрайпрокурори Рівненщини порушили 35 кримінальних справ, внесли 210 документів прокурорського реагування. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 320 посадових осіб. За втручання прокурорів поновлено права півтори тисячі дітей.
Останнім часом трапляються випадки жорстокого поводження бітьків із своїми дітьми. Такими методами виховання дорослі намагаються стати “розпорядниками” життя власного сина чи доньки. Останні ж в результаті неуважного ставлення залишаються віч- на-віч з приниженням, уявною безвихіддю і нескінченним жалем до себе.
Більшість дітей, що постраждали від жорстокого поводження, пережили психічну травму, у результаті чого розвиваються надалі із значними особистісними, емоційними і поведінковими особливостями. А це негативно впливає на їхнє подальше життя. Найпоширеніші наслідки – втеча з дому, втягнення у підліткову злочинність, але найстрашніше – вчинення самогубства. На жаль, низка таких випадків сталося на Рівненщині і в цьому році. Лише упродовж тижня покінчили життя самогубством два підлітки.
В минулому році працівникам прокуратури Рівненщини довелося рятувати 30 дітей від жорстокості батьків. У цьому ж році міськрайпрокурори області відносно батьків, які злісно не виконували встановлені законом обов’язки з догляду за дітьми порушили 8 кримінальних справ.
Наприклад, Острозький міжрайонний прокурор порушив кримінальну справу щодо батька, який у стані алкогольного сп’яніння побив у власному помешканні неповнолітню доньку, яка до того ж - інвалід з дитинства. А в Здолбунівському районі прокурор виявив, що захмелілий тато вчинив насильство над 6-місячним сином. За цим фактом також порушено кримінальну справу. Хіба не вражають такі ганебні вчинки дорослих?
Але навряд чи так виглядає повна картина, це – випадки, про які стало відомо правоохоронцям. У 2010 році дільничні інспектори міліції склали майже 2,5 тисячі адміністративних протоколів про вчинення правопорушень на основі сімейних конфліктів. Тож це є вагомою підставою для того, щоб задуматись про наслідки таких сімейних чвар для підлітків, адже негативна інформація сприймається ними особливо, травмує психіку.
Ольга Крот,
старший помічник
прокурора області з питань захисту прав і свобод
неповнолітніх старший
радник юстиції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору