Рівне:

Створення та просування сайтів

Володимир Валявка: Цей проект – надовго!

Спорт 15-лип, 2010, 10:479 prov 1 549
Володимир Валявка:  Цей проект – надовго!


Минулого тижня відбулася прес-конференція представників МФК “Рівне”, які розставили всі крапки над і у подальшій долі нашої команди. Головне — розмови про об’єднання львівського “Кардиналу” та МФК “Рівне” і повернення у вищу лігу завершилися позитивно. Команда МФК “Кардинал-Рівне” (Рівне) готується до виступів в елітному дивізіоні. Отож, слово головним дійовим особам.
Президент клубу МФК “Кардинал-Рівне” Володимир Валявка:
— Команда “Кардинал” сформована давно. Останні три роки виступає у вищій лізі чемпіонату України. Проте у Львові, де до цього вона була прописана, є ще три команди вищої ліги. Відповідно на нас ходило не так багато глядачів, як того хотілося. В основному через це я прийняв рішення про переїзд до Рівного. Звичайно, довго обмірковував, чи робити цей крок. Проте в Рівному є свої плюси. Нам пообіцяли допомогу податкова інспекція, обласна та міська влади. Мова йде про фінансову підтримку. Крім того, в Рівному є хороший спортзал, який команда буде використовувати безкоштовно. І звичайно вболівальники, які палко підтримують свою команду. Ось кілька головних причин, через які “Кардинал” переїхав у Рівне. Переговори з Михайлом Кондратюком стосовно переїзду розпочалися ще минулого року. Початком співпраці можна вважати перехід трьох рівненських гравців до “Кардиналу” (Сондака, Басича та Жовтуна). Тоді я ще не був повністю готовий змінити місце розташування команди. Впродовж року все було обмірковано, прораховано, і зараз ми вже у Рівному. Офіційно команда носитиме назву — міні-футбольний клуб “Кардинал-Рівне” (місто Рівне).
Аби львівські вболівальники команди не були обмежені, будемо, ймовірніше, організовувати поїздки на матчі в Рівне. Сподіваюсь, що тут відвідуватиме значно більше шанувальників футзалу. У нас є бажання сформувати повноцінний фан-клуб. Вже працює сайт (www.mfc-cardinal.lviv.ua), який найближчими днями відновить своє повноцінне функціонування, виходить щотижневик “Футбол 5Х5”. Після кожного матчу будуть проводитися прес-конференції. Плануємо на Рівненщині пропагувати не лише команду МФК “Кардинал-Рівне”, а й безпосередньо футзал. З цього приводу відбулася зустріч із заступником голови ОДА, після якої з’явилися плани щодо появи міні-футболу в школах. Уже є певні домовленості з керівництвом атомної станції в Кузнецовську, де також готові підтримати міні-футбольне відділення в місцевій ДЮСШ. Такі плани і завдання, які стоять перед нами. Сподіваюся, що рівняни обов’язково підтримають нас в наших починаннях.
Рішення про переїзд далося мені не просто, адже я корінний львів’янин. Остаточно мене переконав лише той факт, що у Рівному підібралася команда справжніх фахівців, яка здатна виконувати серйозні завдання. Свою роль зіграло і повернення футболістів у рідне місто. Якщо прийняв кардинальне рішення про переїзд у Рівне, то зобов’язаний досягнути певного результату. Звичайно, для цього потрібен час, але зі свого боку обіцяю докласти максимум зусиль і власне підтримки. За рік-два ми повинні будемо боротися за медалі у чемпіонаті України. Ось така, наразі, моя особиста мета. Звичайно, багато що залежатиме від належного фінансування, якщо нам допоможуть ті люди, які це обіцяли зробити. Я сподіваюся, що так воно й буде, а команда, безумовно, буде прогресувати. Покращення фінансового становища команди призведе до того, що за нас прагнутимуть грати футболісти вищого класу, а відтак і підсумковий результат буде покращуватися. Якщо казати коротко, то цей проект – надовго.
Юрій Баховський, головний тренер МФК “Кардинал-Рівне”:
— По-перше, хочу привітати всіх нас із поверненням рівненського футзалу до когорти найсильніших команд. Щодо передсезонної підготовки до нового сезону то вона така: розпочали тренування першого липня, коли всі футболісти пройшли медогляд. З п’ятого липня — дворазові заняття, де триває інтенсивна робота по вдосконаленню функціональної та фізичної підготовки гравців. У зборах беруть участь 23 кандидати, причому п’ятеро з них воротарі. Орієнтовно у заявці будуть два воротарі і дванадцять польових гравців. Саме на таку кількість гравців і подаватимемо заявку. Конкуренція серйозна і її наявність цілком нормальне явище. Щодо польових гравців. На жаль, тут не всі, кого б ми хотіли запросити. Перш за все мова йде про двох вихованців Рівного Олександра Бондара та Сергія Тригубця. Вони серйозно нам допомогли б. Попри це я вірю в своїх хлопців, які з повною самовіддачею працюють на тренуваннях. Підопічні повністю виконують програму тренувань. Надіюсь ця підготовка допоможе вже нинішнього сезону показати гідний результат. Щодо завдань на сезон, то з ними ми визначимося трохи пізніше. Проте вже зараз наважусь сказати, що це, однозначно, буде не боротьба за виживання у вищій лізі.
Михайло Кондратюк, віце-президент МФК “Кардинал-Рівне”:
— План підготовки команди до нового сезону майже повністю готовий. Впродовж двох тижнів команда працюватиме в Рівному. Це буде своєрідний перший “втягуючий” збір, під час якого закладатимемо фундамент. Місця проведення тренувань: міський стадіон “Авангард”, майданчики для пляжного волейболу, тренажерний зал. Для відновлення — басейн, сауна. З 20-го липня розпочинаємо другий збір, під час якого плануємо роботу в залі. До початку серпня команда повинна проводити дворазові тренування в залі. У наших планах 15-16 товариських матчів, які плануємо зіграти до початку сезону. Це разом із поєдинками в кількох турнірах. У двох ми вже підтвердили свою участь. Це представницький турнір “Кубок Львова” (9-12 серпня), а за тиждень до початку чемпіонату у Івано-Франківську відбудеться “Кубок Галичини”.
Щодо кадрових змін. Ми плануємо подати заявку на чотирнадцять чоловік. Відносно місцевих гравців, які залишаться поза основного складу команди — гратимуть у фарм клубі. Зараз ми розпочали співпрацю з ковельською командою першої ліги “Шанс-Авто” і плануємо зробити її фарм-клубом МФК “Кардинал-Рівне”. Волиняни підтвердили готовність залучити п’ять наших гравців. Граючи у першій лізі, вони матимуть постійну ігрову практику й ми зможемо, при потребі, залучати їх до ігор основної команди. У даному випадку ведемо мову про молодь, в якої все ще попереду. Тим більш, що за регламентом до будь-яких ігор у вищій лізі ми можемо залучати трьох гравців із фарм-клубу. Натомість на матчі першої ліги, відповідно, ми можемо надавати одного гравця вищолігової команди. Крім того юні вихованці ДЮСШ-4 будуть грати у другій лізі.
Щодо прізвищ запрошених гравців, то це воротарі Ігор Пунда, Максим Максименко і Андрій Жезло, польові Волянюк, Данилюк, Танський, Когут. І, звичайно, Андрій Паршиков та Сергій Піддубний, хоча з останнім поки що не все зрозуміло. Проте, ми сподіваємося і віримо, що він у нас виступатиме як гравець, а не тільки в ролі тренера. У того ж таки Паршикова були й інші пропозиції. Навіть “Ураган”, після того, як Андрій прийняв рішення про переїзд до Рівного, ще три дні телефонував, намагаючись переконати його залишитися у Івано-Франківську. Проте він все таки обрав нашу команду, і це не може не радувати.
Андрій Паршиков, гравець МФК “Кардинал-Рівне”:
— Це мрія грати на відповідному рівні в рідному місті. Коли я виступав у Львові за “Енергію”, я не раз казав місцевим хлопцям, що мрію, аби команда високого рівня була у Рівному. Тоді нікуди не треба їхати, всі рідні і друзі поруч із тобою. Добре, що, нарешті, подібна можливість з’явилася і я з великим задоволенням повернувся додому. Не другорядною причиною було й те, що я весь цей час жив один, тоді як дружина з дитиною – у Рівному. Тому настав момент, коли вона сказала, що час повертатися додому, тому що дитина вже вища за неї і виховувати її повинна не тільки вона одна.
Головна причина повернення — це наявність у рідному місті команди вищої ліги. Звичайно це важко пояснити словами… Сподіваюся, що незабаром і Сашко Бондар, і Сергій Тригубець також приєднаються, адже в гостях добре, а дома все-таки краще і набагато краще. Але, як казав наш другий тренер Сергій Піддубний, потім доведеться доводити у Ковелі, що ви готові грати за рівненську команду. У мене було достатньо варіантів продовження кар’єри. Проте я повернувся в Рівне причому не просто догравати. Виступати за команду рідного міста – це велика честь. Можливо, хтось може подумати, що ми повернулися догравати, завершувати свою футзальну кар’єру. Та це не так. Зовсім не має бажання за півроку втратити репутацію, яку завойовував протягом всього життя.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору