Рівне:

Створення та просування сайтів

Рятувальники починають війну з хабарництвом

Кримінал 28-чер, 2007, 19:479 prov 1 399
Щоб там не говорили високопосадовці про те, що в Україні корупція викорінюється та все ж таки на міжнародному рівні наша держава має репутацію надзвичайно корумпованої країни. Про це свідчить незмінно низький рейтинг за рівнем доброчесності, визначений за результатами досліджень, що проведели упрдовж останніх років авторитетні міжнародні інституції.

До найпоширеніших корупційних діянь належить хабарництво. За даними статистики, протягом останніх трьох років правоохоронні органи щороку реєструють близько 3 тисяч фактів хабарництва. В той же час у 2005 році за хабарництво притягнуто до відповідальності лише 398 осіб.

Тож, як повідомив головний фахівець з питань запобігання правопорушень управління по роботі з персоналом ГУ МНС України в Рівненській області Віктор Степанюк, основне завдання новоствореного підрозділу полягає у виявленні та попередженні самостійно й у співпраці з правоохоронними органами можливих фактів злочинних дій, корупції, інших службових правопорушень з боку персоналу підрозділів МНС України в Рівненській області. Також забезпечується реалізація державної політики в сфері завдань, віднесених до компетенції МНС України з питань боротьби з корупцією, хабарництвом, зловживанням службовим становищем серед осіб рядового і начальницького складу.

Політична, адміністративна реформа, відкритість влади — все це наближає нас до зрілої демократії, сприяє вирішенню цього стратегічного завдання, і ми повинні зробити все, щоб чинити злочин було дуже небезпечно. Боротьба з економічною злочинністю та корупцією — це життєво необхідна справа всього суспільства, оскільки ці явища зачіпають основу основ демократичного устрою держави — права людини, — підкреслив Віктор Степанюк.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору