Рівне:

Створення та просування сайтів

Досліджують юні таланти

Особливий погляд 15-лип, 2010, 10:549 prov 1 215
Навіть в початковій школі можна побачити учнів, яких вже не задовольняє робота зі шкільним підручником, тому, щоб знайти відповіді на свої запитання, вони читають спеціальну літературу. Варто зазначити, що жага відкриттів, прагнення проникнення в таємниці життя зароджуються ще на шкільній лаві. Тому для педагогів так важливо виявити всіх тих, хто цікавиться знаннями з різних галузей науки і техніки, допомогти їм втілити в життя плани й надії, якомога повніше розкрити свої здібності.
В Радивилівському районі до науково-дослідницьких проектів залучено майже сотню учнів освітніх закладів району. Працюючи над ними, учні прокладають шлях до наукової діяльності, пізнають свої творчі можливості, а часто й до професійного визнання.
Варто відзначити, що важливим і перспективним є те, що, працюючи над своїми науково-дослідницькими роботами, учні тісно співпрацюють з науковцями вищих навчальних закладів, що сприяє розвитку самостійності, творчого мислення, удосконалення системи теоретичних знань, практичних вмінь та навичок.
У цьогорічному другому обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук учнівської молоді взяли участь 35 учнів району з шести навчальних закладів та районної станції юних натуралістів, з них 22 — стали призерами. Серед призерів — 8 учнів Радивилівської НВК “Школа-ліцей №1 – гімназія”, 5 учнів загальноосвітнього ліцею.
Актуальнішою стала в останні роки тематика досліджень, ґрунтовніша підготовка з базових дисциплін, що сприяє значному підвищенню рейтингу району. У цьому, насамперед, заслуга юних дослідників, серед яких учні НВК “Школа-ліцей №1 – гімназія”, яка впродовж останніх років майже щорічно виборює призові місця на обласному рівні. Так, учень 10 класу Роман Качан наполегливо працює у секціях хіміко-біологічного відділення, а цьогоріч також виборов друге місце у секції фундаментальної екології та третє у секції географії.
Педагоги, працюючи з обдарованими дітьми, використовують широкий спектр традиційних та інноваційних методів, спрямованих на розвиток їх світогляду, прагнення до вільного мислення, самостійності у роботі. Тому “левова частка” учнівських досягнень – їхня заслуга, вважає начальник відділу освіти райдержадміністрації Ростислав Войцеховський. В числі перших, він називає вчителів Раїсу Ксьондзи, Надію Пилипюк, Галину Несторну та інших.
Анатолій ТИМОШЕЙКО,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору