Рівне:

Створення та просування сайтів

Юрій Лісевич – 200 балів

Таке життя 22-лип, 2010, 10:199 prov 1 492
Цьогоріч у районі не виявилося жодного випускника, який за результатами зовнішнього незалежного оцінювання набрав би 200 балів із будь-якого предмету. Власне, це не так і часто трапляється, адже слід виявити, так би мовити, абсолютні знання з тієї чи іншої шкільної дисципліни. Втім, репутацію цьогорічних одинадцятикласників підсолодив Юрій Лісевич – випускник Острожецького навчально-виховного комплексу “Школа-ліцей”.
Так склалося, що торік Юрію не поталанило стати студентом вищого навчального закладу, отож минулого навчального року він цілком занурився у шкільні курси історії України, географії та української мови. Учителі історії Марія Михайлівна Яковчук та географії Ольга Антонівна Гусар виявилися надійними консультантами, а Юра – зразково-показовим учнем. Звісно, обсяг його знань не обмежився шкільними курсами з цих дисциплін.
Звитяжна освітня праця Юрія Лісевича увінчалася успіхом під час цьогорічного незалежного зовнішнього оцінювання: з історії України він набрав максимальний результат – 200 балів! Лише одного балу цьому здібному юнаку не вистачило, аби повторити цей успіх ще й з географії – 199 балів! Дещо скромніший результат показав Юрій з української літератури – 160,5 бала. Зрозуміло, що за таку ударну освітню вахту острожецький вундеркінд має завдячувати родинному генетичному потенціалу, власному інтелекту, своїм наставникам та вдивовиж сумлінній працездатності та наполегливості.
Сподіваюся, що з такими оцінками, які, як кажуть, “зашкалюють”, Юрій стане студентом “вишу”. А мріє він про фах історика. Власне, хто ж має здобувати цю спеціальність, як не людина, що виявила абсолютну компетенцію із профільного предмета?..
До речі, в Україні лише 58 майбутніх абітурієнтів набрали двісті балів за підсумками тестування. Юрій один бал не добрав, але, очевидно, в першу сотню кращих учнів України таки ввійшов…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору