Рівне:

Створення та просування сайтів

У селян незаконно відібрали землю

Актуально 28-чер, 2007, 19:509 prov 1 682
Громадяни тривалий час працювали на Сарненському міжгосподарському комбікормовому заводі. Відповідно до державного акту за цим підприємством було закріплено в порядку безстрокового користування 43,5 гектарів землі для ведення підсобного сільського господарства. Ці ділянки були поділені серед працівників заводу по 2 гектари кожному. Селяни використовували свою землю з 1992 по 2006 роки включно. Після збанкрутування заводу громадяни продовжували користуватися своїми наділами.

Коли ж у квітні 2007 року колишні працівники підприємства, кожен особисто, звернулися з письмовою заявою про передачу землі в приватну власність до Немовицької сільської ради, їм відмовили, оскільки сесією сільради 6 жовтня 2006 року було ухвалене рішення № 56 про погодження надання в оренду приватному підприємству «Сидорова В.О.» земельної ділянки орієнтовною площею 39 га в урочищі «Бакун» терміном на 49 років. Тобто, фактично без відома селян землю в них відібрали, порушивши норми чинного законодавства. Таким чином, 21 немовичан залишився без землі, на якій працював і заробляв собі на життя.

Як повідомив консультант з юридичних питань РОГО КВУ В’ячеслав Горбенко, у громадян є всі законні підстави для отримання в приватну власність земельних ділянок, якими вони вже 16 років відкрито користувалися. Тому для вирішення цього питання від імені селян зараз готується адміністративний позов про визнання незаконним рішення Немовицької сільської ради і його скасування.

Святослав ДУБОВ

Сарни
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору