Рівне:

Створення та просування сайтів

Соціальні ініціативи Віктора Ющенка

Актуально 28-чер, 2007, 19:509 prov 1 541
Острозька академія, де мала відбутися презентація соціальних ініціатив глави держави, зранку перебувала в стані „бойової готовності”, ще б пак, не кожен день у стіни учбового закладу приїжджає політик такого високого рангу. Зала, де мав відбутися виступ Віктора Ющенка, всіх бажаючих не вмістила, крім того, на зустрічі були присутні голови обласних і районних адміністрацій. В результаті, рівненських журналістів, які сподівалися послухати та сфотографувати Президента „вживу”, охорона чемно попросила піти до учбової аудиторії, де заздалегідь встановили великий плазмовий екран, по якому журналісти й спостерігали за виступом гаранта Конституції.

Віктор Ющенко до проведення прес-конференції встиг покласти квіти до пам’ятника загиблим за волю України. Також виконав свою обіцянку, дану минулої осені, про відкриття в академії віртуальної бібліотеки. Щоправда, сама урочистість носила суто формальний характер, бо бібліотека вже працює не один місяць.

Далі розпочалася презентація соціальних ініціатив Президента України. Віктор Ющенко відразу ж наголосив, що його приїзд не має жодного відношення до майбутніх виборів. Ключовим питанням моделі нової соціальної політики в Україні Віктор Ющенко бачить встановлення мінімальної заробітної плати на рівні 500 гривень з 1 січня 2008 року. Також, за словами Глави держави, «вкрай необхідно підняти рівень оплати праці в бюджетній сфері до рівня середньої заробітної плати в економіці».

Віктор Ющенко підкреслив, що соціальні ініціативи є його принциповою позицією, на якій він наполягатиме при формуванні та підписанні закону про державний бюджет України 2008 року.

Для того, щоб підняти рівень мінімальної зарплати в Україні, за словами Віктора Ющенка, необхідно запровадити Єдину тарифну сітку (ЄТС) у повному обсязі вже в наступному році. Перехід до 2 та 3 етапу ЄТС призведе до збільшення заробітної платні працівників бюджетних установ (працівників освіти, культури, охорони здоров’я та інших) на 58%. У середньому на такий же відсоток зросте заробітна платня інших працівників бюджетної сфери: військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, науковців тощо. Також Президент не оминув увагою і демографічну ситуацію, яка склалася в Україні. Тому, щоби якось „заохотити” молоді сім’ї, держава буде платити батькам за народження другої та кожної наступної дитини не 8500грн., а 15 тисяч. Президент не акцентував своєї уваги на джерелах фінансування таких ініціатив, проте ствердив, що в 2008 році втілити їх в життя цілком реально.

На згадку про свій приїзд Президент подарував університету ікону, а від колективу ВНЗу отримав у подарунок сувенірне зображення Божої Матері.

Олександр ШЕРШЕНЬ

Острог
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору