Рівне:

Створення та просування сайтів

Розслідування катастрофи літака Качинського: Польща поскаржилася ЄС на Росію

Україна і світ 22-лип, 2010, 10:379 prov 901
Депутат Європейського парламенту від Польщі Рішард Чарнецький закликає Європейський союз надати тиск на Росію для прискорення розслідування причин авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський, його дружина і багато представників польської політичної еліти.Про це йдеться у зверненні депутата до Єврокомісії.
Депутат, який представляє в Європарламенті найпопулярнішу польську опозиційну партію “Право і справедливість”, звинувачує російську владу в халатному розслідуванні причин Смоленської трагедії.
“Російські прокурори затримують передачу документів у справі польській прокуратурі. Значна частина поляків вважає, що росіяни ведуть слідство недбало і, більш того, намагаються щось приховати”, - йдеться у зверненні депутата до Єврокомісії.
Чарнецький, який є депутатом Європарламенту з часу приєднання Польщі до ЄС у 2004 році, також запитує Єврокомісію, чи має вона намір з’ясовувати обставини згаданої справи у росіян.
Зі слів депутата, Єврокомісія зобов’язана відповісти на його звернення до вересня.
“Звичайно, це форма тиску на Росію ... Це перше звернення (у цій справі) в Брюсселі та Страсбурзі, однак воно не буде останнім”, - йдеться в заяві Чарнецького.
Між тим, 19 липня Генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет повідомив, що фахівці розшифрували кілька десятків нових слів, які є в записах чорних ящиків урядового літака Ту-154, що розбився під Смоленськом. Прокурор заявив, що фахівці краківського інституту завершили роботу над зняттям шумів з отриманих з Москви записів.
Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський. Польський лідер разом з офіційною делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 людей: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.
19 травня було оголошено, що Міждержавний авіаційний комітет (МАК) завершив розшифровку бортових самописців літака. У МАК виключили теракт, вибух або пожежу як одну з причин авіакатастрофи.
За матерiалами: УНІАН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору