Рівне:

Створення та просування сайтів

Небезпека чатує і на пляжі, і на весіллі

Актуально 31-травня, 2007, 19:529 prov 1 785
Як зауважив начальник центру пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області Богдан Мамчур, внаслідок необережного поводження на воді на теренах області у 2007 році загинуло 26 людей, з них — семеро дітей. За словами пана Богдана, всі випадки загибелі людей трапилися на водоймах, не облаштованих для купання і, відповідно, не оснащених рятувальними постами. Безпечними для купання рятувальники називають Басівкутське озеро, Біле озеро та Хрінницьке водосховище, на яких діють пости рятувальників. Окрім того, ще на 14 базах відпочинку Рівненщини працюють відомчі рятувальні бригади.

Влітку особливої актуальності набуває й проблема зараження людей кишковими інфекціями. Як розповідає завідувач епідеміологічного відділу обласної санепідемстанції Анатолій Рєзніков, в теплу пору року активізуються збудники такого кишкового захворювання, як сальмонельоз. Щороку рівненські медики реєструють групові захворювання людей, викликані сальмонелою. Особливо часто такі випадки трапляються на весіллях, де не завжди дотримуються гігієнічних вимог при приготуванні їжі.

В теплу пору року також зростає небезпека загострення серцево-судинних патологій та простудних захворювань. Начальник міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук, радить людям, які мають хронічні захворювання серцево-судинної системи, дітям, особам похилого віку обмежити час перебування на вулиці під час спеки, щоб уникнути ризику виникнення теплового та сонячного удару. Також не варто в спеку пити сильно охолоджені напої, оскільки влітку досить часто медикам доводиться діагностувати у людей ангіни і тонзиліти.

Вікторія ЛЕВЧУК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору