Рівне:

Створення та просування сайтів

До землевпорядників Рівненщини у столиці прислухаються, а в області їх цінують

Рівненська область 26-лип, 2010, 09:599 Lobanovskiy 965
Державна землевпорядна служба області спрацювала в І півріччі добре, прозвітувала на колегії начальник Держкомзему в області Світлана Богатирчук-Кривко. Зокрема, від продажу земельних ділянок і права оренди на них до Державного та місцевого бюджетів вдалося спрямувати понад 6 мільйонів гривень. Ця сума в 20 разів перевищила заплановану. Більше того, досвідом продажу права оренди, який успішно практикують місцеві фахівці, зацікавилися на державному рівні. Обласна землевпорядна служба вже направила власні напрацювання та пропозиції до столиці.

Разом з тим, за дорученням голови облдержадміністрації Василя Берташа, фахівці служби проконтролювали розрахунок із селянами, які здали свої паї в оренду. Проведена робота дала результати – агроформування Березнівського, Володимирецького, Гощанського, Демидівського, Радивилівського та Сарненського районів повністю розрахувалися з власниками паїв.

Успішно спрацювали також із безоплатним оформленням і видачею державних актів громадянам. Більше того, за сприяння обласної влади, Рівненщина єдина в Україні не законсервувала, а виплачує заробітну плату тим, хто виконує цю роботу.

Проте, брак коштів служба таки відчуває, зауважила Світлана Богатирчук-Кривко. На що, присутній на колегії в.о. голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко, зазначив: «Промисловість краю оживає швидше ніж в інших регіонах, але перевиконати та перерозподілити бюджет не вдасться. А тому попри розуміння важливості справ, працювати доведеться з нинішнім фінансуванням». А от роботи землевпорядникам Анатолій Юхименко таки додав - зобов’язав проаналізувати орендні ставки, проконтролювати незаконний видобуток корисних копалин та подбати, аби земля не стала предметом зловживань.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору