Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті втопився батько, рятуючи свого 11-річного сина

Закарпатська область 26-лип, 2010, 10:009 Lobanovskiy 992
Літні канікули – у самому розпалі. Дехто з школярів уже встиг повернутися із табору відпочинку, інші -- з морського узбережжя, ще хтось відвідав своїх родичів у сільській місцевості. Окремі діти лишень збираються покинути душні міські помешкання та податися у подорож за своєю літньою порцією вітаміну D та свіжого повітря.
Але є сім’ї, де дорослі зайняті своїми справами, тому дітям приділяють не достатньо уваги. А така бездоглядність нерідко має сумні наслідки.
На початку літа, наприклад, 16-річний юнак з Мукачівщині разом із друзями пішов відпочивати на ставок. Хлопець надто далеко відплив від своїх приятелів і потонув. Останні навіть не зауважили, як зник у воді їх неповнолітній товариш.
Трагедія сталася нещодавно і на ставку в селі Горбок Іршавського району. Тут відпочивала молода сім’я. 11-річний син плавав на надувному матраці і перекинувся у воду. Побачивши, що син тоне, батько кинувся на допомогу. Чоловікові вдалося витягнути хлопчика на матрац і штовхнути до берега, але сам він вирватися з водяного полону, на жаль, не зміг.
Тривожне повідомлення днями надійшло в Іршавський райвідділ міліції і з іншого населеного пункту району. На річці Синявка потонув 9-річний хлопчик. Друзі, за їхніми словами, попереджали, що там глибока вода, але хлопчик все таки відважився пірнути. Наслідки такої непотрібної сміливості виявилися трагічними--школяр з води не виплив. Коли друзі хлопчика звернулись про допомогу до дорослих, було вже надто пізно.
Аби уникнути нещасних випадків на воді, варто правильно вибрати місця для відпочинку, оскільки закарпатські річки мають чимало ям і вирів, особливо біля берегів, які утворилися внаслідок сильних дощів та злив.
Ще одна проблема -- багато дітей проводять свої канікули вдома за комп’ютером. Хтось просто грається, хтось мультики дивиться, а хтось подорожує в мережі Інтернет. Нещодавно неповнолітня дівчина з села Ільниця на Іршавщині познайомилась у Всесвітній комп’ютерній павутині з хлопцем з Чернівецької області. Поспілкувавшись, домовились про зустріч. Дівчина, не сповістивши близьких про свої наміри, виїхала за межі краю. Батьки школярки пережили справжнє потрясіння, розшукуючи своє несерйозне чадо. На щастя, цього разу все обійшлося – згубу відшукали і повернули додому.
А працівники міліції звертаються з проханням до батьків -- краще контролювати, з ким спілкуються діти; а до неповнолітніх – бути вкрай обережними, знайомлячись в Інтернеті.
Тож піклуймося про наших дітей, приділяймо їм більше уваги! Не перекладаймо на них домашні клопоти. Не варто відбирати у дітей їхні найкращі роки.

Віта Горзов, Іршавський РВ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору