Рівне:

Створення та просування сайтів

Стандартне життя: яке воно?

Таке життя 29-лип, 2010, 10:149 prov 1 247
Щодня ми прагнемо змінити буденність, або ж просто пливемо за течією незгод. Запитайте себе: “Що ви сьогодні робили?” А потім підсумуйте все в кінці тижня і побачите, що ви йдете за так званим “стандартним розміром”, як 90-60-90. Як не крути, а 90 буде повторюватися двічі, звідки б ми не починали. Так само і наші справи, щодня однакові.
Багато що змінюється у тих, хто має можливість “жити двічі”. Як? Дуже просто: насолоджуватись цим життям, йти щодня за нього у бій і не боятися, що лід з роками під ногами тоншає, головне просто не провалитись передчасно. І взагалі, не важливо, як ти падаєш, а важливо, як піднімаєшся. З теперішнім ритмом просто не вистачає часу думати, як прожити це життя. Ми йдемо по лінії, яка накреслена нам від народження, але вона переповнена випробуваннями, тому не завжди легка. На жаль, інколи ми забуваємо про важливу річ — буває, що ми не живемо, а лише імітуємо життя.
Зараз дуже багато людей не можуть знайти собі роботу за спеціальністю. Частина з них працює, аби забезпечити хоча б елементарні потреби. Неважко уявити життя людини, яка робить це механічно, не отримуючи жодного задоволення від процесу виконання та результату своєї праці, тому що таких людей безліч. Проблема в тому, що при масовому безробітті будь-яка праця — це шанс заробити на шматок хліба, тому вибирати особливо не доводиться. А як жити тим, хто і такої можливості не має? Звісно в такій ситуації кожен діє по-різному. Шкода, проте, значна категорія таких людей не справляється зі своїми проблемами, стаючи на шлях алкоголізму, крадіжок, аморального існування тощо.
Хто ж несе відповідальність за деградацію нації? Звідки нам черпати моральний дух? Державні мужі постійно забувають, для чого їх обирав народ, що це вони повинні працювати для народу, а не народ на них. Закони нині приймаються масово, так званими пакетами, але кому вони призначені, чиї інтереси захищають — питання риторичне, проте кожен пересічний українець знає на нього відповідь… Останнім часом ми все частіше чуємо з вуст депутатів про непопулярні методи, які так необхідно впроваджувати у цей важкий кризовий час і які колись себе виправдають, ось так тепер це називається…Але хто дасть відповідь на просте і таке важливе питання для кожного українця: “Де я маю допрацювати до пенсії при масовому безробітті вже сьогодні і чи взагалі доживу я до неї, адже смертність переважає над народжуваністю?”
Нас запевняють, що в майбутньому всіх чекає гідне життя, тому треба жити за європейськими стандартами. Можливо… Та чи не надто ми поспішаємо у той рай, і чи взагалі він нам необхідний таким, як його змальовують? Адже у нас далеко не європейський рівень життя, особливо освіта, медицина, та й інші галузі розвинені не на гідному рівні. То, можливо, слід пригальмувати, спочатку подумавши про те, чи спроможні будуть українці оплатити собі опалення вже цієї зими, або нарешті навчитися запобігати стихійним лихам, як от на Закарпатті, де люди досі залишаються незахищеними від стихії.
Очевидно не варто надто розраховувати на справедливість у несправедливому світі, але прагнути її, відстоюючи свої права та свободи — це вже необхідність. Тому не можна давати комусь керувати своїм життям, перетворюючи його у стандартний листок, який друкують інші люди.
Наталія КРУГЛИК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору