Рівне:

Створення та просування сайтів

Засуджено організаторів нарколабораторії в лікувальному закладі

Кримінал 29-лип, 2010, 10:209 prov 1 240
Набув чинності вирок Рівненського міського суду за кримінальною справою, порушеною Службою безпеки України стосовно членів злочинного організованого угруповання, які в Рівному створили нарколабораторію з виготовлення синтетичних наркотиків.
Встановлено, що на початку 2009 року троє місцевих мешканців організували в підвалі одного з лікувальних закладів нарколабораторію з виготовлення психотропної речовини — метамфетаміну (первітину) з метою його подальшого збуту. Прикривав діяльність злочинної групи співробітник карного розшуку Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області.
Під час розслідування кримінальної справи співробітники СБУ виявили ще одну таку ж нарколабораторію за місцем проживання одного з членів групи. Крім того, було вилучено метамфетамін, лабораторне устаткування, хімічні компоненти та реактиви, які призначалися для безперебійного функціонування “лабораторії”.
Вироком суду зловмисники визнані винними у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 307, 309, 311, 313, 317 (незаконне виробництво та збут наркотичних засобів та ін.) Кримінального кодексу України, їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі: організатору — терміном 5 років (з конфіскацією майна), спільникам — 3,6 та 2,8 років (з конфіскацією майна).
Стосовно співробітника міліції, який прикривав (діяльність організованої групи, прокуратурою Рівненської області порушена та розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Останнього звільнено з органів внутрішніх справ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору