Рівне:

Створення та просування сайтів

За Марковскім – Чапєвські…

Таке життя 05-сер, 2010, 10:159 prov 1 199
Ось уже декілька років Богдан Марковскі із Нового Двура Мазовецького воєводства Республіки Польща навідується у наш край. Колись тут, в Острожці, народився його батько Дорош, тут у нього є велика родина. Втім, не тільки на родинний поклик приїжджає пан Богдан в Україну – тут він налагодив тісну ­співпрацю із місцевими пожежниками, відділенням невідкладної медичної допомоги Млинівської центральної районної лікарні. За п’ять дружніх візитів пан Богдан передав українським пожежникам шоломи, сигнальну апаратуру, ноші, сумки рятівника та інше спорядження.
Богдан Марковскі – член комісії “служби ратовнічей” і начальник районної добровільної пожежної охорони в Новим Двуре, яка об’єднує 19 добровільних частин. Отож чимало європейських надбань та стандартів рятувальних служб поляк, у душі якого вирує щира любов до українців, прагне передати їм, а також і матеріально підтримати. Скажімо, для відділення невідкладної медичної допомоги Млинівської ЦРЛ пан Богдан збирається передати комп’ютер для реєстрації розмов, Острожецькій райлікарні – ­радіостанцію і відповідні антени, щоб із автомобілем “Швидкої допомоги” був постійний зв’язок.
Цього разу Богдан Марковскі привіз на огляд помпу для відкачування води найновішої генерації і демонстрував її фахівцям із надзвичайних ситуацій з Млинова, Дубна та Радивилова. Також пан Богдан має намір налагодити контакти із районним відділом внутрішніх справ, адже міліціонери, як і пожежники та медики, – завжди на передовій у боротьбі за благополуччя людей, їх безпеку та здоров’я.
До речі, незабаром у Млинові має побувати начальник медичних рятувальних служб із Міністерства охорони здоров’я Республіки Польща Тадеуш Чапєвські, який має закріпити партнерські стосунки між польськими та українськими рятівниками різного профілю.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору