Рівне:

Створення та просування сайтів

Ухилилися від сплати податків на більше 9 млн.грн.

Кримінал 05-сер, 2010, 10:239 prov 928
Останнім часом правоохоронні органи частіше виявляють факти нелегального збагачення окремих суб’єктів господарської діяльності. Керівники комерційних структур у своїй дiяльностi використовують складнi фiнансовi схеми, що дають змогу зменшити або повнiстю уникнути сплати податкiв, зборiв, інших обов’язкових платежів, вишукують прогалини в законодавчих актах, замість безготівкових розрахунків впроваджують готівкові, оформляють безтоварні операції, вдаються до інших хитрощів.
Прокуратура області у результаті перевірок, проведених спільно з органами податкової міліції, вже вкотре викрила подібні протиправні дії на Рівненщині.
Так, прокуратура області затвердила обвинувачувальний висновок у кримінальній справі, яку порушили органи податкової міліції щодо службових осіб одного із відкритих акціонерних товариств у м.Здолбунів за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та службового підроблення (ознаки злочинів, передбачених ч.3 ст.212 та ч.2 ст.366 КК України).
Встановлено, що керівник та головний бухгалтер цього ВАТ впродовж 2006-2008 років оформляли документи про проведення “безтоварних” господарських операцій з отримання ремонтно-будівельних послуг та придбання матеріальних цінностей з фіктивними підприємствами, що зареєстровані в нашій та інших областях України. Натомість фактично вказані послуги товариство здійснювало власними силами.
В результаті оформлення псевдооперацій в офіційну звітність внесено завищені суми податкового кредиту з податку на додану вартість, внаслідок чого до бюджету не сплачено податків на загальну суму більше 9 мільйонів гривень.
Кримінальну справу скеровано до суду для розгляду.
Крім того, керівники підприємств з інших областей України, з якими співпрацювали службові особи Здолбунівського товариства, обвинувачуються правоохоронними органами у вчиненні фіктивного підприємництва, співучасті у складі організованої злочинної групи, в ухиленні від сплати податків та підробленні документів. Суд визнав керівників рівненських фіктивних фірм винними у фіктивному підприємництві.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору