Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна зменшить споживання газу на третину

Україна і світ 05-сер, 2010, 10:399 prov 898
У 2010 році уряд планує спрямувати 580 млн. грн. на виконання програм модернізації теплоенергетики.
Україна до 2014 року зменшить споживання газу на 30%. Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич.
“Наразі 16 областей уже розробили і затвердили програми модернізації теплоенергетики, використовуючи розробки українських науковців, зокрема, академіка Анатолія Долинського. Зменшити обсяг споживання газу цілком реально”, - цитує Хіврича прес-служба Партії регіонів. За його словами, у 2010 році буде спрямовано 580 млн. грн. на виконання програм модернізації теплоенергетики.
“Наступного року, за затвердженою парламентом програмою реформування ЖКГ, на модернізацію заплановано витратити 1,1 млрд. грн. За рік - майже півтора мільярда, і так далі, доки не завершимо цю справу”, - зазначив міністр.
За його словами, якщо гроші вдасться залучити в повному обсязі, то до 2014 року на 30% (майже 2 мільярди кубометрів газу) може бути скорочено споживання газу. “У цьому році плануємо заощадити 4-5%”, - уточнив він.
Юрій Хіврич також додав, що якщо споживання газу буде знижено на третину, то необхідно буде переглядати тарифи. “Можна говорити не про зниження, а про пом’якшення тарифів. Якщо зменшиться складова блакитного палива у собівартості послуги, то, безперечно, тариф перерахують. Але у собівартості ще враховується електроенергія, мінімальна зарплата. А ці показники зростають”, - зазначив міністр.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору