Рівне:

Створення та просування сайтів

Більше коштів на зелений туризм

Рівненська область 06-сер, 2010, 10:599 Lobanovskiy 1 156
З наступного року господарі агросадиб, які пропонують послуги зеленого туризму, можуть розраховувати на збільшення кредитного фінансування. Ефективність такого напряму кредитування визнали члени постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів і податків (голова – Олег Хомич) за підсумками виїзного засідання. Для аналізу виконання регіональної Програми розвитку туризму на 2002-2010 роки вони відвідали Демидівський район, який є одним із найактивніших у розвитку зеленого туризму, і ознайомилися з роботою агросадиб.
За інформацією заступника начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Ярослави Гаврилової у 2009 році мікрокредити отримали 35 власників агросадиб на загальну суму 175 тис. грн. Загалом протягом минулого року в області в 80 агросадибах відпочило понад 3,5 тис.туристів. Загальна тривалість їх перебування склала понад 7,5 тис.туроднів.
За підсумками виїзного засідання депутати вирішили рекомендувати управлінню культури і туризму облдержадміністрації:
– провести аналіз ефективності діяльності агросадиб області за період 2009-2010 роки, з урахуванням якого в подальшому проводити кредитування на розвиток сільського туризму;
– розробити регіональну програму розвитку туризму в області на 2011-2015 роки та подати у встановленому порядку на затвердження обласній раді.
Також вони рекомендували облдержадміністрації при формуванні обласного бюджету на 2011 рік збільшити обсяг фінансування шляхом видачі мікрокредитів на стимулювання розвитку сільського зеленого туризму до 200 тис. грн. Обсяг кредитування на власника збільшити до 40 тис. грн., залежно від результатів проведеного аналізу діяльності агросадиби.

Повідомлення прес-служби обласної ради
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору