Рівне:

Створення та просування сайтів

Депутатів Рівненської обласної ради турбує «сміттєва» проблема

Рівненська область 09-сер, 2010, 12:039 Lobanovskiy 867
Постійна комісія Рівненської обласної ради з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції на своєму сьогоднішньому засіданні рекомендувала облдержадміністрації впродовж найближчих місяців розробити програму утилізації сміття та забезпечення територіальних громад області сміттєзвалищами. За словами членів комісії, проблема сміття для області є надзвичайно актуальною і потребує негайного втручання влади.
Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.

Станом на 1 січня 2010 року в області діє 26 полігонів та звалищ твердих побутових відходів. За інформацією райдержадміністрацій, в сільських населених пунктах області обліковується 500 місць видалення відходів. Розпочато будівництво полігонів твердих побутових відходів у м.Дубно, смт Демидівка, смт Млинів, однак, у зв’язку з браком коштів, у поточному році роботи призупинено. Термін експлуатації полігону обласного центру, який розміщений у селі Бармаки, продовжено до 2013 року, однак при проектній потужності 18 800 тис. куб.м станом на 1 квітня 2010 року там захоронено вже 19 311,5 куб. м. відходів.
Складною залишається ситуація із полігоном твердих відходів у м.Кузнецовськ (розміщений та території Лозківської сільської ради), який за період експлуатації з 1992 року вичерпав свою потужність і станом на 1 січня його завантаженість складає 150%. За результатами наради, яка відбулась ще у березні 2008 року, прийнято рішення, що інвестором будівництва сміттєпереробного комплексу в місті атомників стане ДП НАЕК «Енергоатом». Однак з 38 мільйонів потрібних на цей об’єкт коштів від «Енергоатому» досі надійшло лише 200 тисяч. Тому на даний час роботи з будівництва сміттєпереробного комплексу для Кузнецовська не ведуться. Так само у зв’язку з відсутністю фінансування не ведуться роботи із забезпечення нормальної експлуатації полігону твердих побутових відходів для м.Березне, який розміщений на території Городищенської сільської ради.
Гострою «сміттєва» проблема залишається для сіл Дубенського, Дубровицького та Сарненського районів, а також м.Острога.
Депутати – члени постійної комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції наголосили не лише на важливості прийняття відповідної програми, яка б допомогла вирішити вказану проблему, а й на потребу її адекватного і своєчасного фінансування. Також обласні обранці вказали на необхідність більшої активності правоохоронних органів щодо накладення штрафів за облаштування несанкціонованих сміттєзвалищ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору