Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині брат і сестра вижили після удару блискавкою

Рівненська область 09-сер, 2010, 12:089 Lobanovskiy 1 086
Дві молоді дівчини загинули на Рівненщині від удару блискавки. Одна в негоду пасла корів, інша - верталася додому лукою. В обох знайшли мобільні телефони. Ще двоє селян уціліли після ураження грозовим розрядом. Брат і сестра сховалися від громовиці під копицею сіна.
Блискавка-вбивця пронизала 17-річну дівчину на луці. Селянка від зупинки поверталася додому, аж раптом налетів шалений вітер і розпочалася гроза.
Анатолій Ликов, яцьковицький сільський голова:
Вийшла з автобуса, було чути, як крепко гриміло. Дощ сильний, дівчата мені вранці сказали, що вона вийшла з автобуса, йшла через кладочку, і вбило на смерть.
Односельчани дівчини - 16-річний Сергій і його 20-річна сестра Таїса - грозовий розряд відчули на власній шкурі. Вони разом із мамою й бабусею саме згрібали сіно на луці. Від негоди накрилися плащем та сховалися під копицею.
Любов Семенович, мати постраждалих:
- Я почула вибух так, як з рушниці постріл, клочок сіна підняло. Мої діти як сиділи - так і попадали. Крикнула "мамо, моїх дітей грім побив!" Відкинула плащ, - лежать вони, як в'юни, мотаються, очі під лоб.
Після кількох днів у реанімації Сергій і Таїса почуваються ліпше. Утім, як у них влучила блискавка - не пам'ятають.
Сергій Семенович, постраждалий:
- Ми загрібали сіно і сталася злива, блискавки, гриміло. Ми сховалися під копицю. Нічого не чув, відійшов потім трошки.
- Ти нічого не відчув удару?
- Дуже жарко було. Я відключив телефон, в сестри лежав, ми всі повідключали, бо в грозу неможна.
Анатолій Кучер, завідувач реанімації Березнівської районної лікарні:
- Можливо, їм просто, скоріш всього, пощастило, міток не видно на тілі, не було і ураження верхньої петлі, обійшлися переляком. Це все залежить не від нас, а від тих людей, які їх знаходять на місці пригоди. Ми до 30% втрачаємо людей через те, що їм неправильно надають допомогу.
Під час негоди лікарі радять не ховатися під деревами, вимикати мобілки. А також не боятися торкатися ураженого блискавкою, навіть якщо він непритомний, і зробити йому масаж серця. Ці кілька секунд можуть врятувати життя.

Тетяна Корпусова, Денис Коломис.
http://ntn.ua/uk/news/accidents/2010/08/09/4272
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору