Рівне:

Створення та просування сайтів

Китайці створили автобус майбутнього: затори його не лякають

Цікаво 12-сер, 2010, 13:289 Lobanovskiy 1 035
У Китаї розроблено електричний супер-автобус. Йому не страшні затори на дорогах, а перевозити він може до 1200 пасажирів одночасно. Вже незабаром автобус майбутнього з’явиться на вулицях Пекіна.

Автобус отримав назву 3D Fast Bus, він оснащений електродвигунами і сонячними батареями, рухається по спеціально обладнаних треках по звичайній автомобільній дорозі зі швидкістю до 60 км /год.
Завдяки платформі висотою майже п’ять метрів”3D Fast Bus” їде над транспортним потоком, і тому швидкість його руху анітрохи не залежить від рівня завантаженості доріг. Стежити за дорожньою ситуацією водієві допомагають радари.
Творець проекту 3D Fast Bus інженер Шенжен Хуаші вважає, що його розробка може бути використана не тільки в Китаї, а й в інших країнах: супер-автобус розвантажує дороги, не забруднює повітря і економить до 860 тонн палива на рік. Щоправда, для його впровадження доведеться створити спеціальну дорожню інфраструктуру з висотними зупинками.
Перше замовлення на”3D Fast Bus” отримано від влади Пекіна. Для реалізації проекту має бути побудовано 186 км спеціально обладнаних доріг. Початок будівництва заплановано на кінець нинішнього року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору