Рівне:

Створення та просування сайтів

Буковинські міліціонери затримали автокрадіїв, котрі скоювали злочини заради запчастин

Чернівецька область 13-сер, 2010, 12:399 Lobanovskiy 1 145
Працівники Управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області затримали злочинну групу із трьох осіб, які в червні-липні цього року викрадали автомобілі. Поле «діяльності» викрадачів було виключно місто Чернівці.

Працівникам міліції довгий час не вдавалось вийти на слід злочинців, адже двоє з них, які були раніше судимі, чітко володіли методами конспірації. Лідер злочинного угруповання, житель райцентру Сторожинець, два місяці потому звільнився з місць позбавлення волі та вів прихований спосіб життя.

Днями під час затримання злочинців, яких застали при «розкурочуванні» викраденого автомобіля в лісосмузі одного із сіл Чернівецької області, останні чинили опір працівникам міліції, що в свою чергу змусило працівників карного розшуку застосувати до злочинців фізичну силу та використати наручники.

Як з’ясували оперативники, один із затриманих, 25-річний житель Сторожинця, раніше не судимий, виступав у якості замовника на автомобілі, але сам участі у викраденні авто не приймав, його цікавили лише запчастини до непримітних автомобілів, а саме марки «ВАЗ-2106».

На даний час правоохоронці довели причетність двох затриманих до скоєння двох незаконних заволодінь автотранспортом.

В ході оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку спільно з працівниками УДАІ встановили, що незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-21063», що був припаркований на вулиці Руській міста Чернівці та належить 40-річному жителю обласного центру, скоїли 24-річний та 23-річний жителі міста Сторожинець. Також доведена причетність 24-річного затриманого до викрадення автомобіля «ВАЗ-21063», що був припаркований на тій же вулиці та належить 44-річному чернівчанину. Викрадені автомобілі правоохоронці вилучили.

Слід зазначити, що обидві викрадені автівки не були обладнані протиугінною системою та не мали сигналізації.

Придбавши авто обов’язково треба поставити протиугінну сигналізацію, інакше можна втратити набагато більше. Електронну чи механічну? Спеціалісти радять, що, придбавши старенький "Москвич", "Таврію" чи "Жигулі", від крадіїв-дилетантів цілком можна вберегтися механічним замком керма чи важеля коробки перемикання швидкостей. Якщо такого ж класу у вас нова автомашина, крім механічного, обов'язково треба поставити найпростіший електронний протиугінний пристрій. Коли ж, наприклад, вартість Вашої машини сягає від 7 до 15 тисяч доларів, її обов'язково треба захистити від професійних злодіїв дорогою протиугінною електронною системою.

Крадіжки авто легше запобігти, ніж потім розшукувати її. Як свідчить практика, 99 відсотків викраденого автотранспорту не були обладнані жодними протиугінними пристосуваннями.

Якщо хочете мати в машині магнітолу, то встановіть таку, яку можна виймати при потребі. Не залишайте на виду в салоні цінні речі, на них можуть спокуситися злодії. Ні в якому разі не можна залишати в автомашині документи. Завжди виймайте ключ запалювання, навіть коли відлучаєтесь на хвилинку.

Днями 28-річний житель Кіцманського району звернувся до працівників міліції та заявив, що невідома особа викрала його автомобіль «ВАЗ-2107», який знаходився біля воріт його господарства відчиненим із ключами у замку запалювання. Так власник транспорту поплатився за свою необачність.

Не забувайте закривати вікна, двері та обов’язково вмикайте сигналізацію на повну гучність. Тримайте автомашину там, де переконані в її безпеці, там де є освітлення і охорона, а на гаражі встановлено надійні замки.

У випадку, коли Ви виявили крадіжку свого транспортного засобу, необхідно негайно зателефонувати на спецлінію "102" і повідомити про те, що сталося, указавши номерний знак автомобіля, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Черговий одразу передасть цю інформацію для всіх міліцейських підрозділів, у тому числі і в Державтоінспекцію. Прибувши на місце пригоди, працівники міліції з'ясовують обставини викрадення, можливі шляхи руху викраденого авто. Чимало легкових автомобілів міліціонери повернули власникам, розшукуючи їх по “гарячих слідах”. Важливо миттєво зателефонувати в міліцію, не шукаючи "впливових" знайомих або починаючи розшук самостійно. Прогаяний час працює проти вас.





СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору