Рівне:

Створення та просування сайтів

Книга про лікаря

Таке життя 19-сер, 2010, 12:389 Lobanovskiy 1 452
Рівненська журналістка Людмила Марчук видала у місті Луцьк книгу „Покликання боротися за життя. Євген Боровий: хірург, учитель, людина”.

Євген Боровий (1925 - 2004) народився в селі Опарипси Радивилівського району. Після здобуття спецальності хірурга він пройшов шлях трудової звитяги від районного центру до Рівного, ставши видатним хірургом області, знаним на теренах нашої держави. За роки своєї невтомної праці він врятував життя тисячам хворих. Крім того, що пан Євген був висококваліфікованим спеціалістом своєї справи, він вів велику науково-дослідницьку роботу, мав вчений ступінь доктора медичних наук, звання професора. Про великий творчий потенціал цієї людини свідчать численні відгуки відомих українських вчених у царині медичної науки, поміщені у книзі.
Рід Борових відзначається не тільки надзвичайною парцездатністю, вони ще й українські патріоти, адже завжди мали чітко визначену державницьку громадську позицію, боролися за свої переконання. Так, батько хірурга Максим – учасник боротьби за незалежність України в далекому 1918 році, був замордований прислужниками сталінського режиму у 1941 році.
Похований Євген Боровий, згідно з заповітом, на міському кладовищі у Радивилові.
З метою увічнення пам’яті відомого хірурга Рівненська обласна рада заснувала щорічну премію імені видатного спеціаліста та вченого. Його справу продовжують десятки учнів та сотні послідовників. Так в Радивилівському районі є знаний хірург, кандидат медичних наук Іван Дурда, який довгий час завідував хірургічним відділенням районної лікарні, його наступник Роман Василюк та інші.
Анатолій ТИМОШЕЙКО,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору