Рівне:

Створення та просування сайтів

Перспективи подальшої співпраці Рівненської області з Вармінсько-Мазурським воєводством

Рівненська область 26-сер, 2010, 11:089 prov 1 182
Перспективами подальшої співпраці Рівненської області з Вармінсько-Мазурським воєводством поділилися з журналістами голова облдержадміністрації Василь Берташ та маршалек воєводства Яцек Протас на спільній прес-конференції.
Рівненська область та Вармінісько-Мазурське воєводство співпрацюють вже 15 років. Одним з останніх результатів такої співпраці стало приєднання Рівненської області першою в Україні до Європейської мережі кулінарної спадщини. Загалом за роки співпраці вдалося реалізувати чимало спільних проектів: освітніх, культурних, а також у сфері розвитку сільських територій та зеленого туризму. А під час епідемії грипу, Рівненська обласна дитяча лікарня отримала від польського міста Ольштин апарат для тривалої штучної вентиляції легень.
В подальшому, західні сусіди допомагатимуть втілювати рівненчанам концепцію «Західна брама», яка передбачає розвиток ділової та туристичної активності, ефективне використання природно-ресурсного потенціалу та концентрацію соціальної активності, оскільки Рівненщина є транзитною областю. Досвід розвитку зеленого туризму, місцеві тур-оператори перейматимуть у Польщі. Матимуть продовження і проекти розпочаті торік (обмін делегаціями у сфері охорони здоров’я). Співпрацюватиме Рівненщина і в освітній сфері, зокрема, передбачено двохсторонні заняття для вчителів та студентів з вивчення та вдосконалення польської та української мов. Також обмінюватимуться учнівськими та педагогічними делегаціями. А підприємці Рівненщини зможуть взяти участь в економічному форумі, який невдовзі відбудеться в польському місті Ольштин. Туди їх запросив Яцек Протас. Натомість, голова облдержадміністрації Василь Берташ подякував за співпрацю, зазначивши: «Ваш досвід, як країни-члена ЄС, є неоціненим, а реалізація спільних взаємовигідних проектів сприятиме подальшому економічному та соціальному розвитку і процвітанню наших регіонів. Сподіваємося на Вашу зацікавленість та хист до майбутніх планів».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору