Рівне:

Створення та просування сайтів

Медицина Рівненщини готова до реформування

Рівненська область 03-вер, 2010, 09:389 Lobanovskiy 998
В цьому запевнили заступника Міністра охорони здоров’я України Валерія Бідного, який відвідав область з робочим візитом. Він зустрівся із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Кічатим, елітою медичної галузі області та заступниками голів райдержадміністрацій, які курують цю сферу. Впродовж багатогодинної дискусії фахівці обговорювали, як зробити медичні послуги доступнішими та якіснішими, оптимізувавши мережу медзакладів краю. Нині в області розроблено трирівневий план реформування. Щоправда його відкоригують відповідно до висновків медаудиту, який триває на Рівненщині. Проте вже нині відомо де криються резерви – чим менше пацієнтів обслуговує лікарня, тим дорожче її утримання. Тому вузькопрофільні спеціалісти та дороговартісне обладнання мають бути в потужних лікувальних центрах, куди скеровуватимуть хворих з усіх куточків області. Натомість першу вичерпну консультацію селянину мають надати в найближчому населеному пункті. А для цього необхідний фаховий спеціаліст, якого в село планують заманити достойним заробітком. На це можна буде спрямувати вивільнені кошти після оптимізації мережі, зауважив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Бойко.
Він також отримав чітку вказівку від заступника Міністра охорони здоров’я України Валерія Бідного: розробити план та графіки підготовки базових медзакладів на Рівненщині. Про їх переоснащення подбають у столиці, запевнив Валерій Бідний.
Заступник голови облдержадміністрації Юрій Кічатий зауважив, що Рівненщина готова до серйозних системних зрушень. «Це серйозний виклик, проте досвідченим і самовідданим медикам краю ця планка посильна», - резюмував він.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору