Рівне:

Створення та просування сайтів

Азаров: закон про двомовність буде прийнятий - Янукович обіцяв

Україна 17-вер, 2010, 11:189 Lobanovskiy 1 268
Зареєстрований у Раді законопроект “Про мови в Україні”, згідно з яким державною мовою є українська, але також гарантується вільне використання інших мов, має бути прийнятий, оскільки він ліквідовує факти дискримінації насамперед російськомовного населення.

Про це прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив підчас VI Українського муніципального форуму в Ялті (АРК).
“Тим більше, такі завдання були поставлені ще в передвиборній програмі президента України Віктора Януковича”, - наголосив глава уряду.
Нагадаємо, днями нардепи Олександр Єфремов (ПР) і Сергій Гриневецький (Блок Литвина) зареєстрували в парламенті законопроект, що суттєво розширює сфери вживання мов регіональних меншин в Україні, особливо російської.
Зокрема, документ передбачає гарантії вільного вживання російської мови практично в усіх сферах життя, серед яких освіта, діловодство, реклама тощо.
Також у документі пропонується на законодавчому рівні визнати двомовність в Україні й те, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.
Єфремов переконаний, що законопроект про мови нікого в Україні не ущемляє.
Пізніше народний депутат від “Нашої України - Народної самооборони”, лідер партії “За Україну” В’ячеслав Кириленко спрогнозував масові акції протесту при розгляді парламентом нової редакції закону “Про мови в Україні”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору