Рівне:

Створення та просування сайтів

Школярі – під контролем правоохоронців

Кримінал 17-вер, 2010, 15:179 Lobanovskiy 1 156
Щоб перевірити, чи усі діти пішли до навчальних закладів, у першій декаді вересня 2010 року проводяться всеукраїнські оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “Урок”.

Протягом десяти днів працівники відділення кримінальної міліції в справах дітей (далі ВКМСД) Рівненського МВ перевірили навчально-виховні заклади обласного центру з метою виявлення неповнолітніх осіб, які не приступили до навчання. Встановлено, що 9 неповнолітніх так і не пішли до школи. Причиною їх відсутності на уроках є недостатній вплив батьків на виховання. Таких батьків працівники міліції притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Неналежне виконання батьками їх обов’язків”. Спільно з представниками служби в справах дітей при Рівненському міськвиконкомі проведено рейди-перевірки комп’ютерних клубів щодо виявлення там неповнолітніх осіб, які проводять тут свій час. Як результат, правоохоронці виявили п’ятеро школярів, які замість того, щоб навчатися, розважалися у клубах. На даний час співробітники міліції з’ясовують, чи дійсно школярі перебували в цих закладах під час уроків.
За результатами проведення цих заходів до адміністративної відповідальності правоохоронці притягнули 27 осіб – 10 дорослих та 17 неповнолітніх – здебільшого за розпивання алкогольних напоїв та куріння в громадських місцях. На одного з дорослих працівники міліції склали протокол за ст.180 КУпАП “Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння”.
За вчинення злочинів в чергову частину Рівненського міськвідділу доставлено двох неповнолітніх осіб, одного з цих підлітків затримали за пограбування. А щодо іншого, який вчинив крадіжку, проводиться перевірка.

Олена Кравчук,
начальник ВКМСД Рівненського МВ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору